Monika Flašíková Beňová
Monika Flašíková Beňová, europoslankyňa. © European Union, 2014

SDKÚ: Europoslankyňa Flašíková robí hanbu Slovensku, SMER by ju mal stiahnuť z kandidátky

Monika Flašíková Beňová
Monika Flašíková Beňová, europoslankyňa.
PHOTO: © European Union, 2014

Slová Moniky Flašíkovej Beňovej o referende na Kryme pobúrili SDKÚ. Jej šéf Pavol Frešo na tlačovej besede prízvukoval ako celá EÚ odmieta uznať referendum na Kryme a preto slová súčasnej europoslankyne boli pre jeho stranu šok.

„Včera sme utrpeli šok po tom, ako dlhoročná poslankyňa Európskeho parlamentu a súčasná dvojka na kandidátke Monika Flašíková vyhlásila, že ľudia na Kryme rozhodli. Povedala, že demokraciu rešpektuje, aj keď výsledok pre ňu nie je pozitívny,“ píše sa v stanovisku SDKÚ.

Dvojka na kandidátke SMER-SD sa podľa opozičnej strany nemôže vyjadrovať v rozpore s názorom nielen vlády, ale aj celej opozície. Podľa SDKÚ by mala Flašíková-Beňová prestať robiť hanbu Slovensku a Robert Fico by ju mal okamžite stiahnuť z eurokandidátky.

Monika Flašíková Beňová: Je hanba, ak si niekto takto predstavuje demokraciu

Podľa europoslankyne nie je v poriadku neuznanie krymského referenda Spojenými štátmi a ďalšími krajinami. Zúčastnilo sa ho podľa nej dostatok ľudí, ktorí sa jasne rozhodli.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

„Je hlbokým nepochopením riešenie situácie na Ukrajine, ak budeme všetko vidieť jednostranne. Som proti tomu aby tam Putin posielal vojská a som proti násiliu. Nemôžeme sa však tváriť, že ak 85 percent ľudí príde k referendu a viac ako 95% povie, že si inak predstavujú svoje postavenie, že to tak nie je a budeme to ignorovať. Práve naopak, pri všetkých mierových riešeniach by sme mali uvažovať aj v kontexte výsledku tohto referenda,“ povedala Monika Flašíková Beňová pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices