Vladimír Gürtler (vpredu), predseda 7 STATOČNÝCH. PHOTO: 7 statočných.

Strana „7 statočných“ toto je zoznam všetkých 13 kandidátov do eurovolieb

Vladimír Gürtler (vpredu), predseda 7 STATOČNÝCH. PHOTO: 7 statočných.

Politická strana 7 STATOČNÝCH REGIONÁLNA STRANA SLOVENSKA už podala na Ministerstve vnútra SR kandidátnu listinu pre voľby do Európskeho parlamentu 24. mája 2014. Napriek tomu, že strana nesie názov 7 STATOČNÝCH postavila plnú 13-člennú kandidátku.

Na kandidátnej listine 7 STATOČNÝCH kandidujú štyria kandidáti, kandidovali v ostatných krajských voľbách na županov. Kandidujú štyri ženy a deväť mužov.

Vzdelaním na kandidátnej listine sú z rôznych oblastí, a to právnik, lekár, novinár, zdravotná sestra, hudobník, informatik, stolár, daňový poradca, či stavebný inžinier. Jedna kandidátka je predsedníčkou občianskeho združenia, ktorá pomáha týraným ženám, deťom, sociálne slabým, bezdomovcom a bývalým väzňom.

Štyria kandidáti majú titul Ing., traja Mgr., po jednom JUDr., MUDr., PhDr. a Diplomovaná sestra. Dvaja kandidáti si píšu doktorský aj magisterský titul, pretože absolvovali dve rôzne vysoké školy. Stredoškolsky vzdelaní sú štyria kandidáti. Najstarší kandidát má 60 rokov, najmladší kandidát, žena, má 32, rokov, prvá trojica kandidátov sú tzv. „Husákove deti „ zo začiatku sedemdesiatych rokov minulého storočia. Najsilnejšie zastúpenie má Košický kraj – štyroch, traja kandidáti sú z Prešovského kraja, po dvoch z Bratislavského a Trnavského kraja, nakoniec jeden kandidát z Nitrianskeho kraja.  Jeden z kandidátov má grécky pôvod, narodený v Českej republike a žijúci na Slovensku so slovenským občianstvom.

Na kandidátke je aj prezident Záhoráckej republiky. Lídrom kandidátky je predseda strany, podpredsedovia strany sú na 4 a 7 mieste. Na kandidátke kandiduje 5 členov iba strany 7 STATOČNÝCH, zvyšných 7 sú nezávislí kandidáti, z toho dvaja predsedovia občianskych združení. Splnomocnencom strany 7 STATOČNÝCH pre voľby do EP je František Koscs, zástupcom v Ústrednej volebnej komisii Stanislav Demek.

7 STATOČNÝCH ide do volieb so sloganom: S NAMI PRÍDE ZÁKON.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Kandidátna listina:

  1. JUDr. Vladimír Gürtler (Košický kraj)
  2.  MUDr. Regan Belovič (Nitriansky kraj)
  3.  PhDr. Rastislav Blaško (Bratislavský kraj)
  4.  Ing. Ľubomír Vasilišin (Prešovský kraj)
  5. Ing. Zuzana Angelovičová (Prešovský kraj)
  6. Bibiana Trubačová (Trnavský kraj)
  7. Ing. Kosmas Bekiaris (Košický kraj)
  8. Dipl. sestra Daniela Pasnišinová (Košický kraj)
  9. Pavol Nemec (Trnavský kraj)
  10. Peter Chripko (Prešovský kraj)
  11. Mgr. Lenka Koscsová (Bratislavský kraj)
  12. Štefan Laczkó (Košický kraj)
  13. Ing. Rudolf Želinský (Košický kraj)

Strana 7 STATOČNÝCH vo svojom programe presadzuje rovnoprávnosť regiónov Slovenska a stavia sa proti centralizmu tak na úrovni Slovenska, ako aj Európskej únie.

V prípade zvolenia svojich kandidátov za poslancov chce presadiť uplatňovanie rovnakých zákonov v slovenskom súdnictve, ktoré dostatočne neaplikuje tie európske právne normy, ktoré sú v prospech statočných občanov Slovenskej republiky. Ďalej bude v Európskom parlamente presadzovať, aby sa mzda každého zamestnanca do 700 EUR nezdaňovala.

Odmieta tiež centralizáciu Európskej únie a jej transformáciu na Spojené štáty európske po vzore USA. Zvolení poslanci sa budú v Európskom parlamente zasadzovať za také postavenie Slovenskej republiky, aby nebola pri rozhodovaní len na periférii Európskej únie, aj vzhľadom na prebiehajúcu situáciu na Ukrajine.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices