antonio parziale
Antonio Parziale, predseda EDS. PHOTO: redakcia/eds.

Ďalšia strana odovzdala kandidátku do eurovolieb, toto sú kandidáti EDS

antonio parziale
Antonio Parziale, predseda EDS. PHOTO: redakcia/eds.

Bratislava, 21. marec – Stranu EDS povedú v eurovoľbách predseda Antonio Parziale, generálny sekretár Miroslav Hajnoš a podpredsedníčka Miroslava Demková. EURÓPSKA DEMOKRATICKÁ STRANA zverejnila mená prvých troch kandidátov už 5. marca a teraz prichádza s kompletnou kandidátnou listinou.

“Cieľom EDS je robiť modernú politiku a dávať priestor novej generácii a skupine ľudí s bohatými skúsenosťami, ktorí chcú zmeniť súčasnú neefektívnu politiku. Som šťastný, že sa nám podarilo zostaviť takúto silnú kandidátku so skvelými a aktívnymi ľuďmi,” uviedol predseda a líder kandidátky Antonio Parziale.

Zo štvrtého miesta kandiduje Ing. Miriam Sláviková. Päťkou na kandidátke je Miroslav Antoňák, ktorý sa venuje ochrane spotrebiteľov a zo šiesteho miesta kandiduje Bc. Edita Jónyová.

Sedmičkou na kandidátke je obchodná manažérka Slávka Krišková, ktorá prichádza s apolitickým programom: “So stranou EDS sme sa zhodli na programe, ktorý je mojou prioritou v rámci neziskovej organizácie ZMENMETO.sk, ktorej som zakladajúcim členom. Poskytujeme bezplatnú pomoc rodičom, ktorým druhý rodič neposkytuje základné vyživovacie povinnosti na spoločné deti. Tiež presadzujeme rehabilitáciu arcibiskupa Róberta Bezáka. Bojujeme aj za zrušenie udeľovania sankcií rodičom, ktorí sa z nejakého dôvodu rozhodli neočkovať svoje dieta,” hovorí Krišková pre spravodajský portá EuropskeNoviny.sk.

Viac..  Ivan Štefanec: Vyzývame nepodporovať terorizmus a nasledovať Česko, Fínsko a Švédsko

Ďalej nasledujú Mgr. Michal Valachovič, PhDr. Janka Langová, Nora Tóthová, Bc. Petra Smreková, lekár MUDr. Juraj Marček a kandidátnu listinu uzatvára podnikateľ JUDr. Igor Turuk.

“Je potredné si uvedomiť, že Európska únia nie je stav ale proces, ktorý sa stále vyvíja. Jej najdôležitejšou jednotkou je každý jeden z nás, každý jej občan. Európska demokratická strana sa snaží zdôrazniť túto jedinečnosť , veď ako povedal Robert Schumann je to projekt, ktorý má spájať ľudí, nie štáty,“ dodáva Miroslav Hajnoš, generálny sekretár EDS.

Kampaň strany bude zameraná na praktický dopad EÚ na životy Slovákov a ukáže ako ešte viac využiť naše členstvo. EDS sa bude vyvarovať všeobecných floskúl a bude svoj program prezentovať cez reálne aktivity kandidátov.

O red

Odporúčame pozrieť

Fiala: Štáty EÚ si uvedomujú vplyv Ruska v Európe, je potrebné mu aktívne čeliť

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je …

Consent choices