EDS ide do eurovolieb. Toto je ich program

parziale
Antonio Parziale, predseda EDS. PHOTO: Flickr.

Ústredná volebná komisia už zaregistrovala kandidátnu listinu EURÓPSKEJ DEMOKRATICKEJ STRANY (EDS) pre nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu a vylosovala pre našu stranu číslo 12.

„Nasledujúce dva mesiace sa pokúsime s našim programom a víziou získať sympatie čo najväčšieho počtu obyvateľov Slovenska. Voľby do Európskeho parlamentu sú pre našu stranu kľúčové, keďže si plne uvedomujeme význam a dôležitosť dosahu rozhodnutí Európskeho parlamentu na každodenný život občanov Slovenska,“ povedal Miroslav Hajnoš, generálny sekretár EDS.

Od svojho vzniku v roku 2009 je strana EDS riadnym členom strany EDP/PDE (European Democratic Party/Parti Démocrate Européen) frakcie ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe), ktorá je treťou najpočetnejšou stranou v Európskom parlamente.

Medzi hlavné programové body zaraďuje strana vzdelávanie,  poľnohospodárstvo,  zelenú ekonomiku a digitalizáciu.

Z oficiálneho programu EDS:

Kvalitné vzdelávanie zamerané na prax slovenské školstvo nevyhnutne potrebuje preto, aby boli naši absolventi plne pripravení na výzvy a úskalia pracovného života a aby sa po skončení štúdií mohli úspešne presadiť na trhu práce. Nezamestnanosť mladých totiž považujeme za jeden z najvážnejších problémov dnešnej Európy.

Kvalitné programy v poľnohospodárstve a zelenej ekonomike potrebujeme na pozdvihnutie a posilnenie konkurencieschopnosti slovenského poľnohospodárstva, ako i pre podporu malých a stredných poľnohospodárskych podnikov. Prostredníctvom tohto chceme klásť väčší dôraz na ekologické hospodárenie a súčasne sa dokázať priblížiť k potravinovej sebestačnosti, ktorá by znamenala pre slovenskú ekonomiku obrovský krok vpred.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Zabezpečenie a podpora digitalizácie je v súčasnom globálnom svete nevyhnutná pre sprostredkovanie prístupu všetkých obyvateľov Slovenska k moderným technológiám a komunikačným kanálom, ktoré zabezpečujú ich informovanosť ako i zjednodušenie a skvalitnenie života a jeho každodenných nárokov.

Silné a hrdé Slovensko v silnej Európe – to je naša vízia. Na dosiahnutie týchto cieľov však budeme potrebovať Vašu podporu. Či už pôjde o aktívnu účasť v kampani, pomoc pri oslovovaní potenciálnych sympatizantov alebo účasť vo volebných komisiách, Vaša morálna podpora a podpora nášho programu sú pre nás kľúčové. Naša spoločná snaha vyvrcholí v sobotu 24. mája 2014, kedy budú mať občania Slovenskej republiky možnosť prísť k volebným urnám a zvoliť si poslancov Európskeho parlamentu na nasledujúcich päť rokov.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices