V Dánsku, krajine s vysokým daňovým zaťažením, oslobodili virtuálnu menu od daní

bitcoin
Bitcoin, virtuálna mena. PHOTO: Ilustračné Flickr.

Hit minulého roka, virtuálna mena naďalej žije. V Dánsku, krajine so snáď najvyšším daňovým zaťažením na svete, ju najnovšie oslobodili od daní. Podľa predsedu daňovej správy sa „pozerajú na výsledok transakcií s virtuálnymi menami ako na niečo čisto súkromné“. Takáto správa pár dní pred ultimátom na podanie daní pohladí aj dušu slovenského daňovníka, hoci len morálne.

Ako študenti ste sa neraz umárali výberom toho správneho účesu. Pre mužov skutočné utrpenie. Pokrokové vedenie Kórejskej ľudovodemokratickej republiky úspešne vyriešilo aj tento problém. Všetci študenti mužského pohlavia môžu po novom nosiť len jeden účes (ostatným štát ponúka 28 vládou schválených možností). Zhodou okolností práve ten, ktorý nosí najkrajší muž planéty Kim Čong Un. Údajne ním inšpiroval aj viaceré americké celebrity, vrátane predchádzajúceho držiteľa tohto titulu.

Pri účasti 2,3 milióna voličov Benátska bolo 83% za odtrhnutie tejto oblasti od Talianska

Taliansko už pozná výsledky ľudovo organizovaného referenda o nezávislosti Benátska. Pri účasti 2,3 milióna voličov bolo 83% za odtrhnutie tejto oblasti od Talianska. Účasť bola viac ako 60 % oprávnených voličov aj vďaka možnosti hlasovať cez internet alebo telefonicky. Pre porovnanie, osobná účasť v prvom kole prezidentských volieb na Slovensku bola menej ako 50%, nehovoriac o voľbách do európskeho parlamentu, kde je skvelým úspechom 20 %. Talianska vláda referendum neuznáva, resp. ho ignoruje. Nie je vraj legitímne.

Podobný osud čaká referendum o nezávislosti Katalánska. Španielsky ústavný súd ho popredu vyhlásil za protiústavné. Národní politici len veľmi neradi prichádzajú o svojich daňovníkov. Uvidíme, ako dopadnú Škóti.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

V Španielsku sa aspoň môžu utešovať, že im rastie počet prichádzajúcich turistov. Vo Francúzsku rastie len nezamestnanosť, z januára na február pribudlo ďalších 31 500 nezamestnaných a medziročne sa ich počet zvýšil o 4,7%. Z celkového počtu je 43 % nezamestnaných bez práce viac ako rok.

Gréci riešia kľúčový moment v dejinách ekonomickej záchrany ich krajiny – mlieko

Gréci momentálne riešia kľúčový moment v dejinách ekonomickej záchrany ich krajiny – trvanlivosť mlieka. Celá miliardová dohoda s Trojkou visí momentálne na dohadovaní sa o tom, koľko dní môže byť čerstvé mlieko na regáli v obchode. Domáci lobisti presadzujú päť dní, Trojka chce 10 dní. Áno, aj takéto veci sa smrteľne vážne riešia. Miestni politici ale vedia nájsť aj jednotu. Činnosť začala nadstranícka komisia, ktorej úlohou je vyrátať škody spôsobené Grécku nacistickým Nemeckom. Pri poslednom pokuse vyčísliť náhradu prišli k slušnému číslu okolo 160 miliárd eur.

 Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka reaguje na zverejnenú štúdiu INESS

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR) rozhodne nepovažuje potravinovú sebestačnosť za prázdnu frázu. …

Consent choices