mikolášik
PHOTO: redakcia.

Európska petícia na ochranu života prijatá v Bruseli

mikolášik
PHOTO: redakcia.

10.apríla sa v Európskom parlamente v Bruseli uskutočnilo verejné vypočutie k úspešnej európskej občianskej iniciatíve Jeden z nás. Takmer dva milióny občanov EÚ v nej jasne vyjadrilo vôľu chrániť ľudský život od počatia čo by znamenalo zmenu súčasnej európskej legislatívy v dvoch ohľadoch: zastavenie európskeho financovania výskumu predpokladajúceho ničenie ľudských embryí a poskytovania financií na vykonávanie potratov v rámci rozvojovej pomoci EÚ.

Ako počas verejného vypočutia zdôraznil Gregor Puppinck, predseda občianskeho výboru Jeden z nás, toto je začiatok a nie koniec občianskeho boja za dôslednú ochranu ľudského života na pôde európskych inštitúcií. Vypočutia sa aktívne zúčastnili aj slovenskí europoslanci Miroslav Mikolášik a Anna Záborská (obaja KDH), ktorí túto iniciatívu dlhodobo podporujú na Slovensku i v Bruseli.

„Vo vypätej atmosfére nepriateľsky naladených predsedajúcich poslancov z Francúzska či Veľkej Británie sme argumentačne dokázali, že EÚ už ďalej nemôže byť vo svojej politike nekoherentná – na jednej strane hlásať právo každého človeka na život a na druhej strane financovať aktivity, ktoré ho zabíjajú. Verím, že spoločnými silami sa nám tento boj podarí vyhrať“, zdôraznil Miroslav Mikolášik.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

„Povinnosťou Komisie je teraz vypracovať a predložiť návrh dodatku k finančným pravidlám EÚ, ktorý by výslovne zakázal financovať ničenie ľudských embryí. Ak by Komisia nekonala, dopustila by sa zneužitia svojich právomocí,“ vysvetlila europoslankyňa Anna Záborská.

Podľa ďalšieho postupu sa má Európska komisia k tejto petícii vyjadriť do 28.mája.

O red

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Anna Záborská o podpore malých podnikateľov: EÚ je príliš opatrná

Poslankyňa Európskeho parlamentu Anna Záborská v rozhovore prezradila, aké sú jej vízie pred jesennými rokovaniami …

Consent choices