Aj z Talianska mladí ľudia odchádzajú a prestávajú veriť EÚ

triptych
Ilustračné foto. PHOTO: Flickr.

Blížia sa eurovoľby a to je dôvod aby sme mapovali a vyhodnocovali nielen členstvo a prácu doterajších europoslancov, ale aj budúcu perspektívu v EÚ.  Taliansko je tretie najväčšie hospodárstvo eurozóny s vysokým objemom HDP a tak isto zaznamenalo v tomto roku vysokú nezamestnanosť a stagnáciu.

Recesia podľa analytikov, zasiahla celú eurozónu. V čom by mohla Európa pomôcť aby bola obnova hospodárstiev členských krajín rýchlejšia?

Podľa niektorých  je na vine euro a podľa iných je to nepružné zavádzanie štrukturálnych reforiem a šetrenie podľa nemeckej taktovky. Niektorí europoslanci sú stále zástancami šetrenia, iní tvrdia, že je brzdou ekonomík.

Aj v Taliansku táto náročná situácia núti mladých podnikateľov opustiť svoju krajinu a hľadať vhodnejšie podmienky pre prácu v inej krajine. Postoje k Európskej únii sa podľa nich menia a oni prestávajú veriť v úspech tohto spoločného projektu.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

Podpredseda Európskeho parlamentu a taliansky europoslanec Gianni Pittella odpovedá na otázky prečo by mali mladí zostať v krajine a voliť práve európsku cestu.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

De Guindos: Eurozóna čelí slabému rastu, vo 4. štvrťroku možno skĺzla do recesie

Eurozóna sa možno v minulom 4. štvrťroku prepadla do recesie a jej vyhliadky zostávajú slabé. …

Consent choices