Doplnkové vzdelávanie pre vysokoškolákov

Chcete sa viac dozvedieť o témach, ktoré hýbu dnešnýcm svetom? Ak áno, zisti aké možosti doplnkového vzdelávania ti ponúka práve Sokratov inštitút.

Veríme, že spoločnosť môže výrazne ovplyvniť aj jediný človek, pokiaľ má dosť znalostí, odvahy, pracovitosti a má charizmu. Sokratov inštitút vznikol preto, aby vytváral podmienky pre rozvoj takýchto osobností: mladých ľudí, ktorí sa neboja na sebe pracovať, niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia a ísť si za svojou víziou.

Kurz je otvorený pre všetkých občanov Slovenskej republiky, ktorí študujú vysokú školu na Slovensku. Prijímajú pestrú zmes študentov, od právnikov, vedcov, umelcov, novinárov, až po študentov medicíny a iných odborov.

Sokratov Inštitút ponúka jednoročný kurz zameraný na súčasnú spoločnosť – Výzvy a vízie, ktorý sa skladá z 10 workshopov. Témy workshopov sú rôzne: Médiá-mýty a realita, Globálne vzdelávanie v časoch krízy, Trvalá udržatelnosť v poľnohospodárstvo, Obhajoba práv občanov na zdravé životné prostredie, Alternatívne ekonomické systémy, Kolapsy a regenerácie civilizácií, Facilitácia-prístupy v diskusii vo verejných konfliktoch, Európska divočina, Vzťahová kometencia-vzťah k sebe, Teambuilding.

Tento jednoročný kurz je výnimočný z viacerých dôvodov. Workshopy sú vedené vynikajúcimi odborníkmi, ktorí sú kapacitami vo svojích odboroch na Slovensku aj v Európe. Študenti môžu sledovať prednášky, ale tiež sa zúčastňovať diskusií, riešiť praktické cvičenia a pohovoriť si s lektorom neformálne.V Sokratovom Inštitúte veria v priamy a osobný kontakt medzi lektorom a študentom. Koniec koncov, ani Platón by sa nikdy nestal veľkým mysliteľom bez každodenného kontaktu s jeho učiteľom Sokratom.

Z dôvodu vytvorenia potrebnej inšpirujúcej a osobnej atmosféry, je ročne prijímaných iba 20 študentov. Študenti sú zapojení do rôznych oblastí ľudského poznania, aby sa mohli inšpirovať a vzdelávať sa navzájom. Vzdelávacie centrum Zaježová je situované v prírodnej oblasti malebných lazov v časti prezývanej Polomy, vzdialené 30 km od Zvolena.

Uzávierka prihlášok je do 30.04.2014 na www.sokratovinstitut.sk

Prijatí študenti neplatia žiadne poplatky, dokonca majú hradené ubytovanie a stravu. Sokratovská inštitút je financovaný Swiss Contribution. Štúdium je plne akreditované a je súčasťou kreditového systému ECTS.

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

studenti

Záujem o štúdium v zahraničí stúpa. Na čo všetko sa študenti musia pripraviť?

BRATISLAVA / Záujem Slovákov o štúdium v zahraničí každým rokom stúpa. Veľkým hitom je najnovšie Dánsko, …

Consent choices