O protihlukových obmedzeniach lietadiel budú aj naďalej rozhodovať vnútroštátne orgány

lietanie
PHOTO: Flickr.

O protihlukových obmedzeniach lietadiel by mali naďalej rozhodovať vnútroštátne a regionálne orgány. Nové riešenie nastolila dohoda medzi Parlamentom a Radou ministrov, ktorú schválil Výbor pre dopravu a cestovný ruch. Konečný verdikt však znie jednoznačne – Komisia nemá v tejto veci žiadne slovo a kompetencie prenecháva výsostne na pleciach miestnych úradov.

Pocit, keď vám ponad vašu strechu svištia pravidelné letecké linky, nie je isto príjemný. Ľuďom žijúcim v blízkosti letísk nemožno závidieť a v mnohých prípadoch sa to odrazí aj na ich zdravotnom stave. Vďaka novým pravidlám na zníženie hluku lietadiel sa bude týmto občanom venovať väčšia pozornosť.

Budúcnosť hlasných spojov však nebude určovať Komisia, ale tamojšie orgány. Podľa spravodajcu Jörga Leichtfrieda by jej rastúce právomoci mohli podkopať autoritu medzi letiskami a regiónmi, čo Európska únia nechce.

Viac..  Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

O nariadení budú europoslanci viac diskutovať na plenárnom zasadnutí v apríli a primárne sa chcú zamerať práve na ochranu zdravia občanov.

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O ruz

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices