mikolasik
Miroslav Mikolášik, europoslanec. PHOTO: redakcia.

Europoslanec Mikolášik: EÚ si píli konár pod sebou a vymiera

mikolasik
Miroslav Mikolášik, europoslanec. PHOTO: redakcia.

V čase, ked Európa starne a smeruje k vymieraniu, sa EÚ namiesto podpory pôrodnosti nelogicky zaoberá iniciatívami proti životu, čo sa ich predkladatelia dokonca snažia zaradiť medzi základné ľudské práva. Ťažko to nazvať inak ako pílením si konára pod sebou. V súvislosti so zhoršujúcou sa demografickou situáciou v Európskej únii to vyhlásil poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH).

Europoslanec a lekár upozorňuje, že dnes na jednu Európanku pripadá asi 1,52 detí. Na zachovanie počtu obyvateľov by to malo byť 2,1 detí. Mnohe štúdie pritom podľa neho ukazujú, že páry aj chcú viac detí než ich majú, no obmedzuje ich ekonomická neistota.

Potrebujeme akútne riešiť spoločenské a ekonomické problémy, a tým zmierniť strach rodín zo straty živobytia a stavu životného prostredia. Namiesto toho však ľavicoví politici, ktorí občanom sľubovali práve toto, rodičom ešte znásobujú obavy iniciatívami obsahujúcimi návrhy na prevýchovu ich detí, ak nebudú podľa ich predstáv dostatočne tolerantné, naráža Mikolášik na nedávno schválenú správu europoslankyne Ulrike Lunacek (Strana zelených), ktorá okrem iného hovorí o presadzovaní rodovej rovnosti a nediskriminácie cez programy prevýchovy pre mladistvých.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Mikolášik, ktorý je v Európskom parlamente tiež členom výboru pre regionálny rozvoj i verejné zdravie, zdôrazňuje, že európska civilizácia akoby sa chcela vydať k vlastnému zániku. Pred sto rokmi tvorilo obyvateľstvo Európy 15 percent celosvetovej populácie. Odhaduje sa však, že v roku 2050 to bude už len päť percent,“ dodáva na margo sociologických analýz.

Miroslav Mikolášik je jedným z trinástich slovenských europoslancov, už štyrikrát bol hlavným spravodajcom Európskeho parlamentu, pôsobí v ňom od roku 2004.

O red

Odporúčame pozrieť

mikolášik

Europoslanec Mikolášik o slovenských kolegoch: v otázkach o Slovensku sa vieme zjednotiť

Miroslav Mikolášik z KDH a frakcie európskych ľudovcov pokračuje vo svojich poslaneckých záležitostiach. Sú nimi ľudské …

Consent choices