Othmar Karas
PHOTO: Othmar Karas, Group of the EPP. © European Union, 2014

Rekordná nezamestnanosť mladých v EÚ: Na úradoch práce je takmer 25 miliónov ľudí

Othmar Karas
PHOTO: Othmar Karas, Group of the EPP. © European Union, 2014

Témou číslo jeden je v Bruseli i naďalej nezamestnanosť mladých ľudí. S týmto fenoménom sa snažia bojovať rôzne programy, ktoré sa zameriavajú na tvorbu nových pracovných miest. Výnimkou nie je ani blížiace sa podujatie pre mládež EYE 2014 s mottom „Nápady pre lepšiu Európu“. Štrasburg už čoskoro privíta viac ako 5000 mladých ľudí z celého sveta a okrem iného ich naučí napríklad aj základy kódovania.

Podľa europoslanca Othmara Karasa netreba viniť z rekordne nízkej zamestnanosti len Európsku úniu, ale hlavne členské štáty. Práve na národnej úrovni sa rozhoduje o dôležitých veciach, ako je rozpočet krajiny, hospodárstve a vzdelávaní. Víziu vidí aj v lepšom dialógu medzi Parlamentom a jednotlivými krajinami.

V súčasnosti je na starom kontinente bez práce takmer 25 miliónov absolventov do 25 rokov. Najhoršie podmienky sa zamestnať majú v Španielsku a Grécku, kde je bez práce takmer polovica mladých ľudí. Naopak, na zlú finančnú situáciu sa nemôžu sťažovať v Rakúšania, kde je nezamestnanosť najnižšia.

Viac..  Europoslanec Jozef Mihál: Namiesto dane z cukru dovoľte predčasným dôchodcom pracovať

Viac sa dozviete v priloženom videu.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na úrovni zo začiatku roka, pričom údaje za január …

Consent choices