EDS Rím
PHOTO: redakcia/red.

Demagógia a nacionalizmus v Európe na vzostupe, EDS riešilo situáciu v Ríme

EDS Rím
PHOTO: redakcia/red.

Niekoľko týždňov pred voľbami do Európskeho parlamentu sa v Ríme stretli predstavitelia Európskej demokratickej strany EDP/PDE, člena Aliancie liberálov a demokratov pre Európu.

Stretnutie sa uskutočnilo za účelom vyjadrenia potreby presadenia “ľudskej moci v Európe”. EDS na Slovensku zastupoval Miroslav Hajnoš, prítomná bola aj jeho kolegyňa, Miroslava Demková ako členka Rady Mladých Demokratov za Európu. Obaja sú kandidátmi na poslancov Európskeho parlamentu.

Ako uvádza Hajnoš: “Cieľom zasadnutia rady EDP/PDE pred voľbami bolo okrem iného aj vyjadrenie odporu voči populizmu a šíreniu demagógie v Európe.” Jedinou odpoveďou na otázky momentálne zvýšeného vplyvu nacionalizmu je demokratická a zjednotená Európa. “Rozdielom medzi pre a proti európskymi tendenciám je, že my pro Európania veríme v Európu a vidíme silu v jej spojení “ dodáva.

V rámci politických rozhovorov došlo aj na vyslovenie  obáv nad situáciou na Ukrajine. Účastníci deklarovali svoje odporúčanie brať do úvahy aj názory národu ako takého a to vo všetkých inštitucionálnych rozhodnutiach a nevyvíjať medzinárodný tlak.

Viac..  Raňajkové jedlá: EP prijal pravidlá pre lepšiu informovanosť spotrebiteľov

“Nesmieme zabudnúť ani na otázku energetickej nezávislosti Európy a zamerať sa na dlhodobé a vhodné riešenia pre mladých, ale aj pre všetky ostatné generácie”. upresňuje Miroslava Demková, zástupkyňa Mladých demokratov za Európu.

Toto stretnutie prispelo k užšej spolupráci Európskych demokratov a k prebratiu dôležitých otázok pred nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices