Miroslav Mikolasik
Slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: © European Union 2014 EP.

Slováci si chcú chrániť prirodzené rodiny, tvrdí Mikolášik

Miroslav Mikolasik
Slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: © European Union 2014 EP.

Slovákom záleží na prirodzenej rodine postavenej na manželstve muža a ženy a chcú si ju chrániť, povedal po skončení turné za rodinu v 13 slovenských mestách europoslanec a prezident združenia Donum Vitae Miroslav Mikolášik.

Slovenskí rodičia chcú dať svojim deťom vo výchove to, čo sami dostali od tých svojich. Mnohokrát som sa preto stretol s ich obavami, že im niekto chce vnucovať, čo svoje deti môžu a čo nemôžu naučiť, hoci to sami považujú za správne a podľa toho aj žijú. Majú strach zo spochybňovania ich rodičovských práv v mene nanútenej ideológie.“

Mikolášik, ktorý sa obrane rodiny venuje dlhodobo v Európskom parlamente, zdôrazňuje, že v tom, čo rodičia na Slovensku intuitívne chcú pre svoje deti, im dávajú za pravdu aj vedecké výskumy. Vyplýva z nich aj to, žeohrozenie chorobami sa zvyšuje u detí žijúcich v neúplných či rozvedených rodinách o 20 až 40 percent v porovnaní s deťmi z úplných rodín žijúcimi s oboma biologickými rodičmi, konfrontuje Mikolášik názory ľudí s medicínskymi štatistikami, ktoré tiež hovoria v prospech tradičnej rodiny.

Na pôde europarlamentu Mikolášik viackrát protestoval proti snahám pripraviť rodičov o právo vychovávať svoje deti v duchu tradičných hodnôt a v súlade so svojím svedomím. Len totalitné ideológie predpokladajú, že štát vie lepšie než rodičia, ako vychovávať deti, dodal v tejto súvislosti a upozornil na našu vlastnú skúsenosť s tým, ako to skončilo.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Turné za rodinu organizovalo ako sériu diskusií a koncertov občianske pro-life združenie Donum Vitae. Témou stretnutí s občanmi v 13 slovenských mestách bola otázka „Prežije kresťanská rodina v Európskej únii?“

Medzi diskutujúcimi nechýbali lekár, lektor plánovaného rodičovstva a viceprezident Donum Vitae František Orlovský, odborník na mediálnu výchovu a lektor predmanželskej výchovy Pavel Izrael, profesionálny rodič a liečebný terapeut Pavel Hradil či lekár, europoslanec a prezident Donum Vitae Miroslav Mikolášik.

Turné podporili líder kapely Komajota Martin Husovský a interpreti gospelovej hudby Richard Čanaky, Peter Milenky, Jozef Bubnár, Ľudka Koščová, James a Beata Evansovci či gospelové kapely Križiaci, F6, My Way. Séria podujatí za rodinu trvala od 25. apríla do 5. mája.

O ram

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices