Princa Charlesa vyzývajú, aby sa po výrokoch o Putinovi vzdal funkcie

charles
Princ Charles. PHOTO: Flickr.

Britský princ Charles prirovnal ruského prezidenta Vladimira Putina k nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi. Rusi sa chcú stretnúť s britskými predstaviteľmi. Budú sa dožadovať vysvetlenia. Kráľovský palác sa k Charlesovým vyhláseniam nevyjadril, píše britský The Daily Mail.

Putin ako nacista

Rusko požiadalo o stretnutie s britskými predstaviteľmi, od ktorých chce vysvetlenie medializovaných vyjadrení následníka trónu princa Charlesa, ktorý mal údajne ruského prezidenta Vladimira Putina prirovnať k nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi, píše The Daily Mail.

Stretnutie ruského diplomata s predstaviteľom britského ministerstva zahraničia sa má uskutočniť vo štvrtok v priestoroch ruského veľvyslanectva v Londýne.

Princ Charles sa mal na adresu Putina vyjadriť v súkromnom rozhovore so Židovkou, ktorá počas druhej svetovej vojny utiekla z Poľska. Schôdzka sa konala počas Charlesovej cesty po Kanade.

Vlastný názor

Princov výrok zverejnili všetky hlavné médiá. Kráľovský palác sa k Charlesovým vyhláseniam nevyjadril, keďže súkromné rozhovory svojich predstaviteľov spravidla nekomentuje.

Viac..  MS SR odmieta kritiku Európskej komisie, na pozastavenie plánu obnovy nevidí dôvody

Prominentný poslanec za britskú Labouristickú stranu a bývalý predseda zahraničnopolitického výboru v dolnej komore britského parlamentu Mike Gapes princa vyzval na abdikáciu, píše the Guardian. Charlesa sa naopak zastal vicepremiér Nick Clegg, podľa ktorého má nástupca kráľovnej Alžbety II. právo na vyjadrenie svojho názoru.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putinova vojna urýchlila zelenú transformáciu Únie

Ruský vodca Vladimir Putin svojou vojnou na Ukrajine nevedomky urýchlil zelenú transformáciu Európskej únie (EÚ), …

Consent choices