Záujemca o prácu v FBI nesmie tri roky dozadu fajčiť marihuanu

marihuana
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Americká vojna proti drogám je známa svojou tvrdosťou. Zhruba percento populácie sedí v base, pričom veľká časť trestov je za drogové delikty. Výrazné reštrikcie sú aj pri prijímaní do štátnej správy. Napríklad záujemca o prácu v FBI nesmie tri roky dozadu fajčiť marihuanu. Toto pravidlo však začína Úradu pôsobiť veľké problémy pri najímaní hackerov. Nájsť totiž hackera ochotného pracovať pre štát, ktorý zároveň nie je hulič, je veľmi ťažké. Šéf FBI už pripustil, že začnú o tomto pravidle premýšľať.

Deutsche Bank plánuje do júna získať 8 miliárd predajom dodatočných akcií

Európske banky však majú momentálne skôr starosti so zháňaním dodatočného kapitálu, aby obstáli v nadchádzajúcom stres teste. Deutsche Bank, jedna z najväčších bánk Európy, plánuje do júna získať 8 miliárd predajom dodatočných akcií. Rozmach v Európe zažívajú aj contingent convertible dlhopisy, v anglosaskom svete familiárne prezývané CoCos. To sú dlhopisy, ktoré sa v istom momente môžu zmeniť na akcie dlžníka. Banky ich v poslednej dobe čoraz viac predávajú retailovým zákazníkom. Tí často ani netušia, čo vlastne kupujú. Tak ako španielski dôchodcovia netušili čo kupujú, keď ich nahovorili na „investíciu“ do Bankie.

Google ponúka príliš kvalitné služby a ostatní nestíhajú. Preto podľa hesla „odtnime mu hlavu, nech nevytŕča z davu“ Brusel horúčkovito premýšľa, ako znížiť výsadné postavenie Google. Natíska sa návrh rozdeliť ho na menšie časti (na európskej úrovni). Tu však museli v Komisii smutne konštatovať, že na to nemajú nástroje. Zatiaľ!

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Nepodporila som návrh na zníženie priemyselných emisií, aj kvôli hovädziemu dobytku

Od zajtra by mal byť spustený štátny internetový vyhľadávač s príznačným názvom Sputnik

To Rusi na podobné veci idú inak. Vláde sa nepáčilo, že všetky internetové vyhľadávače ponúkajú príliš veľa protiruských výsledkov. Takže od zajtra by mal byť spustený štátny internetový vyhľadávač s príznačným názvom Sputnik, ktorý bude radiť výsledky „správne“. Bude povinne prednastavený na všetkých školách a úradoch. Nie, skutočne to nie je vtip.

Kým v EÚ politici čoraz hlasnejšie hovoria o potrebe zjednotenej minimálnej mzdy, Švajčiari si v referende svoju ekonomickú slobodu ustrážili. Viac ako tri štvrtiny zúčastnených voličov odmietli zavedenie jednotnej minimálnej mzdy, ktorú požadovali odbory. Priama demokracia je jedna vec, informované obyvateľstvo rozumejúce ekonomickým príčinám a následkom druhá.

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O ram

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Utrpenie pána Šipoša a jeho rodiny stále nekončí

Pojednávanie na Okresnom súde v Trnave prinieslo nový rozsudok v tomto skoro 3 roky ťahajúcom …

Consent choices