Charles, nesprávaš sa ako kráľ, odkazuje Putin

vladimír putin a princ charles
Princ Charles a Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.

Ruský prezident Vladimir Putin prvýkrát reagoval na kauzu okolo údajných vyhlásení britského princa Charlesa. Neverí však tomu, že by takéto slová princ povedal.

Putin pochybuje

„Nepočul som tie vyhlásenia,“ začal Putin. Ak však Charlesove slová skutočne odzneli tak, ako ich zverejnila britská tlač, podľa Putina je to „neprijateľné“.

„Myslím, že aj on si to uvedomuje. Je to dobre vychovaný človek. Poznám ho osobne, tak ako aj ďalších členov kráľovskej rodiny. Toto nie je kráľovské správanie. Ale za tie roky som si zvykol už na všeličo,“ uzavrel ruský prezident.

Pri príležitosti návštevy Kanady sa na Putinovu adresu vyjadril v rozhovore s veteránmi z druhej svetovej vojny. „Putin teraz robí to isté ako kedysi Hitler,“ povedal dobrovoľníčke Marianne Ferguson z múzea, ktorá sa presťahovala do Kanady s jej židovskou rodinou, keď mala trinásť rokov.

„Nebudeme komentovať súkromné vyjadrenia. Bola to konverzácia na recepcii s veteránmi,“ uviedla kancelária princa Charlesa. „Dokončila som s ním prehliadku múzea a rozprávali sme sa o mojej rodine a ako som sa dostala do Kanady. A potom princ povedal, že Putin je ako Hitler,“ cituje dobrovoľníčku The Guardian.

Viac..  Europoslanci odporúčajú, aby EÚ odstúpila od Zmluvy o energetickej charte

Viacerí súhlasia

„Musím skonštatovať, že s ním súhlasím. A určite aj veľa ľudí. Jeho vyjadrenie bolo od srdca,“ dodala Mariane.

Putina prirovnala k Hitlerovi nepriamo aj americká exministerka zahraničných vecí a bývalá prvá dáma Spojených štátov Hillary Clintonová. Zásah Ruska na Kryme pritom prirovnala k zásahu Hitlerových vojsk na územiach obývaných Nemcami.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putinova vojna urýchlila zelenú transformáciu Únie

Ruský vodca Vladimir Putin svojou vojnou na Ukrajine nevedomky urýchlil zelenú transformáciu Európskej únie (EÚ), …

Consent choices