Europoslancami by mali byť aj Škripek a Sulík

richard sulík
Richard Sulík, predseda strany Sloboda a Solidarita. PHOTO: Flickr.

Z výsledkov paralelného sčítania výsledkov volieb do Európskeho parlamentu vyplýva, že voliči tam pravdepodobne posunuli štvoricu kandidátov Smer-SD: Maroš Šefčovič, Monika Flašíková Beňová, Boris Zala a Vladimír Maňka. Za KDH by to mala byť dvojica poslancov Anna Záborská a Miroslav Mikolášik a za SDKÚ-DS duo Ivan Štefanec a Eduard Kukan.

Len jeden mandát

Ďalších päť strán podľa paralelného sčítania získalo po jednom mandáte. Konkrétne za OĽaNO by mal byť poslancom v europarlamente Branislav Škripek, za Most-Híd József Nagy, za stranu NOVA Jana Žitňanská, za SaS Richard Sulík a za SMK Pál Csáky.

Za Smer by mohla v europarlamente napokon skončiť aj Monika Smolková, ktorá spadla z tretieho na piate miesto straníckej kandidátky, Šefčovič totiž avizoval, že sa mandátu vzdá a bude opäť slovenským eurokomisárom.

Bratislava volila

V bratislavskom obvode vyhral eurovoľby Smer-SD, ktorému odovzdalo v Bratislave hlas približne 19 percent voličov. Vyplýva to z neoficiálneho sčítania hlasov niektorých politických strán. Na druhom mieste v Bratislave skončila SDKÚ-DS so ziskom približne 15,5 percenta.

Viac..  Peter Pollák o proteste farmárov: Skončíme bez chleba? VIDEO

Prvú trojicu uzatvára v tomto obvode koalícia strán NOVA, OKS, KDS. Tá získala viac ako 10 000 hlasov. Za nimi v Bratislave nasleduje SaS so ziskom približne 12 a pol percenta a KDH, ktoré v tomto obvode volilo zhruba 10 percent voličov. OĽaNO získalo približne 6 a pol percenta hlasov. Ostatné strany v Bratislave neprekročili päťpercentnú hranicu.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

volby

Do eurovolieb ide 308 kandidátov cez 23 strán a jednu koalíciu, žreb určil ich čísla

O mandáty v Európskom parlamente sa môže na Slovensku uchádzať 23 politických strán a jedna …

Consent choices