Ukrajinská armáda použila protitankový granát, 35 mŕtvych

urkajina ohen
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Najmenej 35 povstalcov zomrelo na východe Ukrajiny potom, čo ukrajinskí vojaci zasiahli protitankovým granátom nákladné auto prevážajúce zranených z doneckého letiska.

Oznámili to ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na vodcu samozvanej Doneckej ľudovej republiky Pavla Gubareva. Podľa denníka Ukrajinska pravda, ukrajinské vládne sily pri bojoch v Donecku zlikvidovali viac než 100 rebelov.

Agentúra ITAR-TASS upozornila, že Gubarovove tvrdenia zatiaľ nepotvrdili iné zdroje. Podľa agentúry Interfax-Ukrajina bolo do doneckých nemocníc prevezených v pondelok 15 zranených a údaje o počet mŕtvych nie sú doteraz známe. „Počet mŕtvych bude známy potom, čo ich dopravia do márnic,“ uviedli miestne úrady.

Nepokoje v Donecku vypukli potom, čo sa separatisti v pondelok ráno pokúsili ovládnuť miestne medzinárodné letisko. To doteraz kontrolovala ukrajinská armáda. Tá do bojov nasadila aj letectvo.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Boje sa rozšírili aj do okolia železničnej stanice. Situácia zostáva nepriehľadná a donecký starosta vyzval obyvateľov, aby neopúšťali svoje domovy.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

nemocnica

Od začiatku vojny bolo do európskych nemocníc presunutých vyše 3 000 ukrajinských pacientov

EÚ od začiatku ruskej vojny proti Ukrajine koordinuje pravidelné evakuácie ukrajinských pacientov, či už chronicky chorých …

Consent choices