V ukrajinskom Donecku platí stanné právo

ukrajina
PHOTO: Ilustračné Flickr.

V ukrajinskom Donecku bolo vyhlásené stanné právo a zákaz nočného vychádzania. V krízovej oblasti sa opäť strieľa.

Nový prezident Ukrajiny odkázal Petro Porošenko odkázal, že Ukrajina je vo vojnovom stave, teroristov chytí a postaví pred súd. „Prečo to nejde ako u vás? Česi jeden národ, Slováci jeden národ. Rozdelili sa v mieri, na čo nám je vojna?“ pýta sa obyvateľka Donecka.

Zákaz vychádzania

V meste panuje stanné právo a zákaz vychádzania po desiatej večer. Kto to poruší, môže byť zastrelený. „Mám za sebou toho toľko, že sa nebojím ničoho,“ hovorí obyvateľ Donecka.

Nad centrom mesta lietali stíhačky. Stíhačky podľa reportéra Martina Krpača preleteli nad mestom preto, aby zistili palebné stanoviská separatistov. V hoteli okamžite nastal chaos.

Separatisti zajali Slováka

Slovenský rezort diplomacie v stredu dostal informáciu o zadržaní skupiny jedenástich pozorovateľov. Tí sa na Ukrajine nachádzali v rámci osobitnej monitorovacej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.

Viac..  Medzinárodný deň žien: Dajte dievčatám vzory na prekonávanie prekážok

„Podľa dostupných informácií skupinu pozorovateľov zadržali doteraz neidentifikované ozbrojené osoby približne 35 kilometrov od mesta Doneck. Medzi zadržanými osobami je aj občan Slovenskej republiky,“ uvádza tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices