Modernizácia rumunského vidieka bude stáť EÚ 300 miliónov eur

vidiek
PHOTO: Flickr.

Európska investičná banka poskytne 300 miliónov eur na rozvoj vidieka v Rumunsku. Banka vyčlenila pre krajinu financie na podporu zalesňovania, kvalitnejšieho lesného hospodárstva a lepšiu infraštruktúru. Investícia je súčasťou šesťročného plánu, za ktorým stojí Ministerstvo poľnohospodárstva. Sľubný projekt je aj vďaka pomoci Európskej únie zárukou tvorby nových pracovných miest.

Rumuni chcú úver využiť na modernizáciu vplyvu na životné prostredie pre viac ako 44-tisíc fariem. Za peniaze plánujú tiež zlepšiť riadenie 2400 lesníckych podnikov. Súčasťou balíka sú rovnako protipovodňové opatrenia vo viac ako tisíc obciach, vďaka ktorým sa značne znižuje riziko záplav.

Výsledky snaženia by sa mali odraziť aj v náraste využívania obnoviteľných zdrojov energie, ako je bioplyn a biomasa. Koordinátori projektu chcú tiež postaviť lesné príjazdové cesty, ktoré zjednodušia hasenie požiarov.

Viac..  Komisia navrhuje cielené preskúmanie spoločnej poľnohospodárskej politiky

Európska investičná banka je vlastníkom členských štátov. Dlhodobo veriteľská inštitúcia má dispozícii financovanie, ktorého cieľom je splniť všetky očakávania európskej politiky. 

O ruz

Odporúčame pozrieť

Schengen

R. Metsola: Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko

Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko. Vyhlásila to v stredu predsedníčka Európskeho …

Consent choices