Sýria,Ukrajina
Sýria,Ukrajina. Photo:Wikipédia.

Ukrajina aj Sýria prežívajú totožné chvíle – konflikt záujmov

Sýria,Ukrajina
Sýria,Ukrajina. PHOTO:Wikipédia.

V Sýrii trvá konflikt tri roky, na Ukrajine od novembra minulého roka. V obidvoch krajinách vidíme utrpenie a skazu. Trpia milióny ľudí a veľmi veľa ich prišlo o život. V Sýrii silnie islamská militantnosť a na Ukrajine separatizmus a roztrieštenosť názorov vedú krajinu ku katastrofe, takto popisujú situáciu bruselské médiá.

Ukrajinec ruského pôvodu Viktor Avdejenko, ktorý pôsobí ako dopisovateľ spravodajskej služby  Rosija Sevodnja a Sergio Cantone, dopisovateľ pre Brusel zhodne tvrdia, že výraz „rokovanie“ je prinajmenšom pre hodnotenie ukrajinskej situácie ťažko použiteľný, lebo nie je nikto, kto by sa naozaj k rokovaciemu stolu chcel posadiť. Ľudia majú zmiešané pocity aj kvôli referendách. Podľa nich neexistujú zodpovední a referendá vyzerajú ako naaranžované divadlo, tvrdia dopisovatelia.

Nina Bačkatov, profesorka politických vied na univerzite v Liége a Svitlana Kobzar, profesorka a výskumníčka inštitútu RAND Europe, ktorý je ako nezisková organizácia etablovaný v Bruseli a jeho úlohou je výskumom a analýzou prispievať k efektívnejším riešeniam mierovou a politickou cestou vo všetkých problémových oblastiach sveta majú na dianie v obidvoch krajinách svoj uhol pohľadu.

Viac..  Mladí Slováci medzi lídrami EÚ navrhli naliehavé riešenia v otázke inklúzie pre Radu EÚ

Pomôže analýza, diskusie a rokovania? 

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

plynovod

Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

Ukrajina vylúčila akékoľvek dohody, ktoré by umožnili ďalší transport ruského zemného plynu cez krajinu do …

Consent choices