Komisia chce sprísniť sankcie pre pytliakov rýb

rybolov
PHOTO: Flickr.

Komisia posilnila kontrolu rybolovu v Európe. Po dohode s Francúzskom prijala nový systém riadenia, ktorý je v súlade s európskymi normami. Akčný plán je snahou zlepšiť podmienky rybného hospodárstva a tiež sledovať dodržiavanie lovných kvót. Najväčším problémom je podľa Komisie nadmerný rybolov a rybári, ktorí sa so svojimi úlovkami nie vždy priznajú.

Nové opatrenia sú snahou ochrániť ohrozené druhy rýb aj pre budúce generácie. Zároveň stanovujú rovnaké pravidlá hry pre všetkých rybárov v Európe. Plán už odsúhlasila vláda v Španielsku, na Malte, v Taliansku a Lotyšsku. Na prijatie sa v súčasnosti pripravujú tiež Portugalci, Bulhari a Rumuni.

Jednoznačné áno dala návrhu aj komisárka pre námorné záležitosti a rybné hospodárstvo Maria Damanakiová. Na jeho obhajobu sa vyjadrila, že pre udržateľný rybolov sú spoločne dohodnuté normy absolútnou nevyhnutnosťou.

Viac..  Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Hlavným cieľom rybárskej politiky EÚ je boj proti nezákonnému rybolovu. Vďaka novým nariadeniam by sa mala tiež posilniť kontrola ulovených a dovezených morských živočíchov.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices