Lamberts: Cameron ako premiér Británie nemá žiadnu autoritu

Philippe Lamberts
Philippe Lamberts, Skupina zelených,spolupredseda. PHOTO: Flickr.

David Cameron ako premiér jednej z najsilnejších krajín Európskej Únie sa k otázkam voľby predsedu Európskej komisie (EK) vraj vyjadruje veľmi alibisticky, keď tvrdí, že zvolenie Junckera za predsedu je vodou na mlyn euroskeptikom v jeho krajine. Takto hodnotí Cameronov postoj Phillippe Lambert, spolupredseda Skupiny zelených v EP. „Už nie je premiér Británie?“, pýta sa Lambert a zároveň dodáva, že každý demokrat musí prijať aj to, že sa niekedy ocitne v názorovej menšine.

Demokracia podľa vzoru Zelených

Keď nám ponúknu za predsedu EK Junckera, aj keď nám politika EĽS, kde je skutočnou šéfkou Merkelová, nie je stále po vôli, budeme s ním komunikovať, hodnotí vzniknutú situáciu Lamberts. Podľa neho „zelení“ očakávajú nové alternatívy k doterajším politickým a ekonomickým smerovaniam EÚ. Lambert verí, že ľudia sú kreatívni a majú právo na zmenu názoru a aj v tomto duchu by mala pokračovať komunikácia medzi „zelenými“ a „ľudovcami“.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

Predchodca na poste predsedu Skupiny zelených Daniel Cohn-Bendit vychádzal z hnutia občianskej spoločnosti, Lamberts paradoxne z biznis sféry. Či to ovplyvní smerovanie Zelených ukáže nadchádzajúce obdobie koalícií v EP.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

figel

Ján Figeľ: Populizmus ponúka zlé alebo horšie riešenia

Brexit ešte nenastal, a už sa odkladá. Ešte sa neuskutočnil, ale dôsledky už takmer tri …

Consent choices