Gabrielle Zimmer o voľbe šéfa Európskej komisie: Táto veľká fraška a demokracia nemajú nič spoločné

Gabriele Zimmer
Gabriele Zimmer. PHOTO: Flickr.

Podľa vopred určeného spôsobu voľby predsedu Európskej komisie europoslanci očakávali transparentnú voľbu s jasnou komunikáciou. Podľa bruselských médií však v kuloároch zaznievajú hlasy, že diskusia nebola otvorená.

 Európska únia a jej demokracia

Nie všetky národné vlády jasne ponúkali do volieb svojich politických kandidátov, ktorí by mohli zastávať aj funkciu predsedu. Európsky parlament (EP) očakával, že tento výber bude môcť dôkladne prehodnocovať, pripomína dohody Gabrielle Zimmer, nemecká ľavičiarka. „Doba, kedy mohli ignorovať Parlament sa skončila, definitívne! Toto je však jedna veľká fraška!“  

Ľavica Únie a jej ciele po voľbách

Európska zjednotená ľavica prichádza po voľbách do EP s cieľom dosiahnuť zmeny a ústami svojej podpredsedníčky Gabrielle Zimmer chce tlmočiť vôľu ľavice na sociálnejšie vnímanie reality Únie. Málo vzájomnej solidarity medzi ľuďmi, škrty v rozpočte a šetrenie sú, podľa nich, cestou k veľkej neistote. „Ľudia Únie potrebujú v tejto dobe vrátiť stratené istoty“, nabáda Zimmer svojich kolegov k väčšej citlivosti k problémom bežných ľudí.

Viac..  V. Bilčík: O tom, čo robí Ficova vláda, nebudeme mlčať. Ďalšia debata o Slovensku v EP

Lisabonská dohoda však dala jasné pravidlá fungovania v EÚ.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices