Syed Kamall
Syed Kamall, predseda ECR. PHOTO: © European Union 2014 - EP

Syed Kamall o situácii v europarlamente: Ľudia začínajú pochybovať o demokratickej legitímnosti Únie

Syed Kamall
Syed Kamall, predseda ECR. PHOTO: © European Union 2014 – EP

Syed Kamall v rozhovore pre bruselské média upozorňuje, že „žabomyšie vojny“ zhoršujú situáciu a nútia ľudí pochybovať čoraz viac o demokratickej legitímnosti Únie ako takej.

Európsky konzervatívci a reformisti (ECR) na čele s predsedom Syedom Kamallom vstupujú na scénu Parlamentu ako tretia najsilnejšia skupina.  ECR jeho ústami adresuje kolegom v EP výzvu: „Mali by sme sa viac zamýšľať nad problémami ľudí a menej riešiť naše inštitucionálne problémy“.

Kamall sa narodil a vyrastal v Londýne. Študoval na London School of Economics, kde získal titul MSc a následne doktorát z City University v Londýne. Je členom konzervatívcov od roku 1987 a v strane zastával rôzne pozície.

Voľba predsedu EK

Konzervatívci tiež nesúhlasia so spôsobom voľby predsedu Komisie a poukazujú na čudnú interpretácia Lisabonskej zmluvy. Podľa nej má Parlament poradný, nie rozhodujúci hlas. Ľudia volili domácich politikov a strany a netušia kto je Juncker, alebo Schulz. ECR jednoznačne upozorňuje, že toto nie je demokratická vôľa občanov Únie.

Viac..  Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Konzervatívcov však najviac zaujíma budúcnosť a reformy, ktoré hľadia dopredu a vyvedú Úniu z chaosu, v ktorom, podľa nich, momentálne stagnuje.

Pre viac informácií si pozrite priložené video: 

O tkl

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices