borrelli
David Borrelli, taliansky politik. PHOTO: © European Union 2014 EP.

Nový spolupredseda skupiny EFDD David Borrelli: Dajme ľuďom možnosť rozhodovať!

borrelli
David Borrelli, taliansky politik. PHOTO: © European Union 2014 EP.

Politická frakcia Európa slobody a priamej demokracie má v tomto volebnom období nielen nové meno ale aj nového spolupredsedu. Stal sa ním taliansky poslanec z Hnutia piatich hviezd (Movimento 5 stelle), ktorý bude stáť na čele tejto politickej rodiny spoločne s britským poslanom Nigelom Farageom, lídrom Nezávislej strany Veľkej Británie (UKIP). Borrelli je presvedčený, že nové meno politickej skupiny výrazne odzrkadľuje jej priority.

Premenovaním skupiny chceli dať najavo, že sa budú usilovať o to, aby „dali občanom možnosť rozhodovať,“ vyjadril sa počas rozhovoru.

Počas nasledujúceho volebného obdobia sa Borrelli plánuje venovať najmä otázkam hospodárstva a revízii zmlúv. „Budeme sa snažiť sprístupniť informácie všetkým občanom, aby sa na procese rozhodovania mohli podieľať aj oni,“ hovorí.

Viac..  Ivan Štefanec: Vyzývame nepodporovať terorizmus a nasledovať Česko, Fínsko a Švédsko

Poslanec z talianskeho Hnutia piatich hviezd sa narodil v roku 1971 v meste Treviso. Do Európskeho parlamentu bol v tohtoročných voľbách zvolený po prvýkrát. Ako spolupredseda frakcie EFDD bude David Borrelli aj členom Konferencie predsedov (predseda EP a predsedovia politických skupín). Zasadať bude aj vo Výbore pre medzinárodný obchod a vo Výbore pre priemysel, výskum a energetiku.

O ram

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices