Boje na Ukrajine pokračujú, armáda prišla o ďalších vojakov

donecko
PHOTO: Flickr.

KYJEV – Boje na východe Ukrajiny si vyžiadali ďalšie obete z radu vojakov. Od stredajšieho večera zahynuli traja a ďalších 27 utrpelo zranenia. Od začiatku takzvanej protiteroristickej operácie zomrelo 173 vojakov a 446 bolo zranených.

V stredu neskoro večer zahynuli v bojoch na východe Ukrajiny dvaja príslušníci armády a šesť utrpelo zranenia, keď obrnený transportér narazil na mínu v obci Červona zora v Doneckej oblasti. Pred polnocou prišiel o život ďalší vojak a traja sa zranili v susednej Luhanskej oblasti, keď ich nákladné auto začali ostreľovať povstalci.

Rebeli opäť ostreľovali aj obec a hraničný prechod Dovžanskyj. Pri streľbe sa zranilo sedem vojakov, z toho dvaja vážne.

„Teroristi pri ústupe všetko zamínovali, najmä komunikácie. Sťažili tak postup vládnych jednotiek,“ vyhlásil šéf ukrajinského vojenského a politického štúdia Dmytro Tymčuk.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Počas noci sa pod paľbu dostalo päť kontrolných stanovíšť jednotie protiteroristickej operácie v Doneckej a Luhanskej oblasti. Zranil sa jeden vojak. Všetky strely údajne minuli svoje ciele.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices