EÚ odsudzuje násilie na Ukrajine, situáciu však nerieši

Európsky parlament
Európsky parlament, Brusel. PHOTO: Flickr.

Brusel nie je schopný zaujať razantné stanovisko k situácii na Ukrajine. Hovoria to mnohí europoslanci, ktorí sú nespokojní s postupom Únie. Vraj sa len prijímajú najmä kozmetické vyhlásenia o odsúdení násilia, ale situáciu to nerieši.

Europoslanci sú rozdelení na dva tábory. Kým jedna skupina chce razantné a tvrdé ekonomické sankcie voči Rusku, druhá chce rokovať. Tento nejednotný postoj však podľa mnohých nahráva separatistom do karát. V Európskom parlamente mali opäť rezolúciu, ktorá odsudzuje násilie a podporuje mierový plán ukrajinského prezidenta Petra Porošenka na obnovenie prímeria.

Podľa mnohých poslanci len odsúdia násilie, a tam aj celá diskusia končí. Zmraziť majetok niektorým separatistom a zakázať im vstup na územie Únie je vraj veľmi málo.

Väčšina štátov je za obozretnejší postup a chcú, aby sa využili všetky možnosti na rokovania, aj s účasťou Ruska. Nejednota únie však spomaľuje celý proces rokovaní.Mnohí si uvedomujú našu veľkú závislosť na ruskom plyne, preto sa vraj proti Rusku nedá razantne postupovať.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices