Zostrelili sme lietadlo, sú tam deti, hlási tajná nahrávka

lietadlo
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Tajná služba z Ukrajiny má dôkaz o tom, že lietadlo malajzijskej leteckej spoločnosti, letiaceho z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, zostrelili separatisti.

Ukrajinská tajná služba SBU tvrdí, že má nahrávky, z ktorých vyplýva, že malajzijský boeing zostrelili proruskí separatisti. Informovala o tom spravodajská stanica BBC. Ukrajinský minister Pavlo Klimkin podľa diepresse.com povedal, že stopa vedie do radov ruskej armády a že to Kyjev doloží dôkazmi.

SBU podľa BBC na svojom kanáli na videoportáli YouTube zverejnila odpočúvané rozhovory separatistov, ktorí hovoria o zostrelení civilného lietadla. Video bolo už z toho kanálu odstránené, iné profily na YouTube ale majú kópie.

Nahrávka rozhovoru

„Kozáci z černuchinského stanoviska zostrelili lietadlo… civilné,“ hlási v ruštine jeden z telefonujúcich, ktorého telefonujúci oslovuje „major“. Na dotaz, či sa v troskách našli zbrane, „major“ odpovedá záporne: „Vôbec nič, len civilné veci, lekárske pomôcky, utierky, toaletný papier.“

V ďalšej časti nahrávky iný hlas informuje: „Ak ide o to lietadlo zostrelené v oblasti Snižneho-Torezu. Ukázalo sa to byť civilné lietadlo. Dopadlo v oblasti Grabova…. je tam veľa mŕtvych žien a detí.“

Viac..  Martin Hojsík: Obnova budov je súčasťou riešenia zníženia účtov za energie

Malajzijské lietadlo s 295 pasažiermi na palube sa zrútilo na Ukrajine. Padlo neďaleko hraníc s Ruskom. Boeing mieril z Amsterdamu do Kuala Lumpur.

Raketa Buk

Boeing-777 sa zrútil blízko Donecka, ktoré je stále pod paľbou. Agentúra Interfax píše, že lietadlo zostrelili raketou Buk typu zem-vzduch vo výške približne desať kilometrov. Stroj začal neočakávane klesať zhruba päťdesiat kilometrov pred vstupom do ruského vzdušného priestoru.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

ukrajina-eu

Februárový samit EÚ s Ukrajinou sa uskutoční v Kyjive

Samit Ukrajiny a Európskej únie (EÚ) sa uskutoční 3. februára v Kyjive. V pondelok o …

Consent choices