Tvrdé slová Fallona: Putin, prac sa z Ukrajiny!

Michael Fallon
Michael Fallon, britský minister obrany. PHOTO: Flickr.

Ak sa ukáže, že za pádom malajziského lietadla stáli proruskí separatisti na východe Ukrajiny, ponesie vinu za tragédiu aj Moskva. V nedeľnom vydaní The Sunday Times to uviedol britský premiér David Cameron.

Podľa neho sa Rusko snaží na Ukrajinu destabilizovať a Európska únia by preto mala voči Moskve zaujať tvrdší postoj.

„Pokiaľ je to tak, potom si musíme ujasniť, čo to znamená: je to priamy dôsledok toho, že Rusko destabilizuje suverénny štát, porušuje jeho územnú celistvosť, podporuje milície, cvičí a poskytuje im výzbroj,“ napísal britský premiér.

Tvrdší k Moskve

Podľa Camerona by si to mali štáty EÚ viac uvedomiť a byť vo vzťahu k Moskve tvrdší. „Príliš dlho tu bola na strane mnohých európskych krajín neochota čeliť dôsledkom toho, čo sa deje na východe Ukrajiny. Je čas, aby sa začalo počítať s našou silou, vplyvom a zdrojmi. Naše ekonomiky sú silné a budú silnieť ďalej,“ dodal.

Viac..  Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Ešte tvrdšie slová zvolil nový britský minister obrany Michael Fallon. Ruskému prezidentovi odkázala, aby „sa pratal z východnej Ukrajiny“ a obvinil Rusko zo sponzorovania terorizmu. „Putin si musí byť istý, že Západ bude jednať,“ varoval Fallon.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

kino

EÚ napriek vojne na Ukrajine organizuje v Moskve filmový festival

V Moskve sa od 1. do 15. novembra pod mottom „Kino spája“ uskutoční Európsky filmový …

Consent choices