Povstalci zostrelili dva ukrajinské bombardéry

Bojovníci proruskej Doneckej ľudovej republiky zostrelili dve ukrajinské armádne lietadlá v priestore štvrtkového pádu malajzijského lietadla. Piloti oboch strojov sa stihli katapultovať. Hľadajú ich armádni záchranári.

bombarder
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Prvé lietadlo bolo podľa ukrajinský médií zostrelené v lokalite Saur Mohila, ktorá leží 40 kilometrov južne od obce Hrabove. Stroj smeroval do oblasti Luhanska. Minulý týždeň na mieste dopadli trosky malajzijského lietadla.

O páde druhého lietadla nie sú známe bližšie informácie. Povstalci uviedli, že stroj bol zásahom rakety poškodený. Lietadlo odletelo na sever, armáda neskôr potvrdila jeho stratu. v oboch prípadoch ide o bojové lietadlá Su-25.

V oblasti sa podarilo vzbúrencom zostreliť viacero lietadiel. Deň pred katastrofou Boeingu 777 boli zasiahnuté dve lietadlá Su-25. Obeťami mobilných rakiet zem-vzduch sa stali aj dopravné vojenské lietadlá II-76 ukrajinskej armády. Zahynuli desiatky ľudí.

Viac..  Vladimír Bilčík: Hlavná európska prokurátorka povedala, že zrušením špeciálnej prokurátory sa prekročila červená čiara

Desaťkilometrový okruh

Ukrajinskí rebeli vyhlásili pokoj zbraniam v oblasti, kde sa na východe Ukrajiny vo štvrtok zrútil malajzijský stroj.

Zastavenie paľby k zjednodušeniu vyšetrovania katastrofy má podľa proruských rebelov platiť v okruhu desiatich kilometrov okolo miesta zrútenia lietadla.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices