Strana zelených chce pakt pre obnoviteľné zdroje. Pozitívom je ochrana klímy

Rebecca Harms
Rebecca Harms. PHOTO: Flickr.

Rebecca Harms, spolupredsedníčka Strany zelených sa vyjadrila, že najväčšou výzvou strany je riešenie stúpajúceho skepticizmu a pochybností, ktoré majú občania voči EÚ. Zároveň sa usiluje o posilnenie sektora pre obnoviteľné zdroje a energetickú účinnosť.

Cieľom Strany zelených je riešiť odpovede na otázky, ktoré možno riešiť len spoločne s občanmi z úrovne EÚ. Samotná spolupredsedníčka sa sústreďuje na prácu a komunikáciu s verejnosťou. Rieši ich pochybnosti či nápady. Za najdôležitejšiu otázku považuje to, ako treba zmeniť európsku politiku, aby ju občania viac podporovali a dôverovali jej.

Čo sa týka konkrétnych krokov vychádzajúcich z tejto ambície, strana sa bude snažiť vážne usilovať o udržateľný rozvoj v Európe. Nesmieme prehliadať klimatické zmeny. Nesmieme vnímať ekologickú politiku ako záťaž, no musíme prepojiť inovácie, životné prostredie, energiu a klimatickú politiku,“ hovorí Harmsová.

Za silnú stránku považuje Strana zelených aj sektory ako energetika, obnoviteľné zdroje a energetická účinnosť, ktoré posledné roky vytvárajú pracovné miesta nielen v Nemecku, ale aj v iných štátoch.  Podľa slov spolupredsedníčky, to, čím bolo pre EÚ uhlie, oceľ či EURATOM  by sa malo zmeniť na pakt pre obnoviteľné zdroje a energetickú účinnosť. Pozitívne to bude vplývať aj na ochranu klímy a samotný dovoz  od nestálych blízkovýchodných štátov.

Viac..  Správa EEA: Európa nie je pripravená na dôsledky klimatických zmien

Viac sa dozviete v priloženom videu:  

O vik

Odporúčame pozrieť

Komisia

Komisia investuje vyše 233 miliónov eur do strategických projektov v oblasti životného prostredia a klímy

Komisia investuje viac ako 233 miliónov EUR do dvanástich nových strategických projektov v celej Európe v …

Consent choices