Nelegálna práca v EÚ prekvitá, Brusel tiahne do boja

internet
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Výbor pre zamestnanosť sa zameral na riešenie nelegálnej a klamlivo prihlásenej práce. Cieľom je zbaviť trh fenoménu, ktorý ohrozuje stabilitu verejných financií i zdravie pracovníkov.

Európsky parlament navrhuje vytvoriť celoeurópsku platformu, ktorej cieľom bude rozvoj nástrojov a praktík vhodných na kontrolu pracovísk. Prinieslo by to tiež zlepšenie spolupráce členských štátov. Náklady predstavujú takmer 2,5 milióna eur.

EÚ chce tiež chrániť osobné údaje

Poslanci EÚ tlačia podniky k dodržiavaniu práv na ochranu osobných údajov občanov. Diskusia sa sústredila predovšetkým na firmu Google. Zistilo sa, že spoločnosť využíva osobné údaje na profilovanie ľudí a cielený marketing. Porušovanie týchto práv by podľa EÚ malo podliehať prísnym trestom. Veľké internetové spoločnosti totiž sankcie za prípadné porušenie zaplatili bez väčších ťažkostí. Dôležité je preto presadzovanie prísnych pravidiel.

Problém pre úniu predstavuje aj rybolov

Takmer štvrtina rýb, ktoré boli ulovené v európskych vodách sa vyhadzuje späť do mora. Následkom je nadmerný výlov, ktorý škodí najmä rybárom. V najbližších rokoch chce Únia postupne zakázať odhadzovanie ulovených rýb. Rybárske lode však nemajú dostatočnú kapacitu na ponechanie si celého úlovku. Rovnako prístavy nie sú vybudované na to, aby prijali celé množstvo výlovu. Aj tento problém predstavuje súčasť rokovaní Európskeho parlamentu na najbližšie obdobie.

Viac..  Rada EÚ odobrila dobrovoľné opatrenia na zníženie spotreby plynu aspoň o 15 %

Viac sa dozviete v priloženom videu: 

O vik

Odporúčame pozrieť

Rybolov a akvakultúra: prechod na čistú energiu v záujme väčšej udržateľnosti

Komisia predložila balík opatrení s cieľom zlepšiť udržateľnosť a odolnosť odvetvia rybolovu a akvakultúry EÚ. …

Consent choices