Akcie v Rusku sú na minime, treba kupovať

rusko
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Sankcie voči Rusku a ich dopady na našu ekonomiku už teraz trápia podnikateľov aj ekonómov. Kým sa niektorí trasú od strachu, iní od nedočkavosti. Niektorí investori sa neboja rizika. Akcie v Rusku sú minime a je čas kupovať.

Už Rotschild povedal nakupuj, keď v uliciach tečie krv. Je to hrozné a cynické, ale platilo to vtedy a platí to aj dnes. No kým sa niektorí trasú od strachu, iní od nedočkavosti.

„V tomto momente prevláda medzi firmami veľká neistota, najmä medzi tými, ktoré pocítia sankcie,“ hovorí hlavný ekonóm Uralsib Alexej Devjatov.

„Opatrenia obsahujú obmedzenia pre spoločnosti vo vlastníctve ruskej federácie na kapitálové trhy únie. Ďalej zbrojné embargo ako aj obmedzenie prístupu Ruska k citlivým technológiám,“ povedal obchodník frankfurskej burzy Robert Halver.

Atraktívne ciele

Mesiace trvajúci a naďalej prehlbujúci sa konflikt urobil svoje. Z ruských akcií sa stali atraktívne ciele medzi rozvíjajúcimi sa trhmi. Čas pre ziskuchtivých. Vďaka konfliktu a sankciám sa ruské firmy obchodujú najlacnejšie za posledných 10 rokov.

V uliciach tečie krv a množstvo investorov v panike predáva svoje akcie. „Sankcie voči Rusku sú bolestivé a to má dosah na zisky, ale aj situáciu na trhu práce. Sankcie, o ktorých rozhodli Spojené štáty americké a Európa sú špeciálne bolestivé pre Nemecko,“ tvrdí analytik Seydler banky Oliver Roth.

Viac..  ECB: Firmy v eurozóne očakávajú, že sa rast miezd spomalí

Čas predávať

Čo je priestor pre investičné príležitosti. Ako sa hovorí, veľkí hráči tak môžu nakupovať tituly lacnejšie až o polovicu ako v Číne a trikrát ako v Brazílii. Najväčší hráči však ešte čakajú.

Konfliktná situácia nekončí a tituly môžu ešte spadnúť a neskôr po upokojení vyletieť a vtedy príde správny čas predávať. Ako vždy ide o nervy a ten s najpevnejšími vyhráva.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk./Richard Juriš.

O ram

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices