Centrum Donecka zasypali granáty

ukrajina
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Do centra Donecka dopadlo niekoľko delostreleckých granátov. Podľa separatistov ich vypálila armáda. Na mieste je niekoľko mŕtvych a zranených. Vodca doneckých separatistov oznámil svoju rezignáciu. Z premiérskej funkcie odchádza na vlastnú žiadosť.

Podľa ruských novinárov explodovali delostrelecké granáty v centre Donecka neďaleko stomatologickej kliniky a transfúznej stanice.

Paľba je údajne vedená z priestorov, kde operujú jednotky ukrajinskej Národnej gardy. V susedstve oboch zdravotníckych zariadení sa nachádza bývalé sídlo pobočky ukrajinskej tajnej služby SBU, ktoré si povstalci po ovládnutí mesta vybrali ako miesto svojho hlavného štábu.

Tri domy a depo

Delostrelecký granát dopadol i do doneckého obchodného centra. Údaje o obetiach zatiaľ nie sú známe. Ostreľovanie zasiahlo tri obytné domy a trolejbusové depo, kde bolo poškodených tridsať vozidiel.

Niekoľko zamestnancov doneckých komunálnych služieb je zranených. V priestore dopadu granátu sekali trávu.

Zranení a mŕtvi

„Vyzývame obyvateľov, aby sa nezdržiavali v uliciach a ukryli sa na bezpečné miesto,“ uviedla radnica vo vyhlásení.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Na mieste je veľké množstvo zranených a mŕtvych. Ukrajinská armáda tvrdí, že taktika je vyčkávacia. Snaží sa separatistov odrezať od prístupových ciest k Luhanskej oblasti, odkiaľ berú potraviny a muníciu. 

Vedenie ukrajinskej armády potvrdilo, že v Donecku a Luhansku zahájili ofenzívu. Boje sa odohrávajú na predmestí oboch miest.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices