Vyhrážky ruského politika: Poľsko a Pobaltie zmiznú z mapy sveta!

Vladimír Žirinovský
Vladimír Žirinovský, ruský politik. PHOTO: Flickr.

Ruský pravicový populista Vladimír Žirinovský dal o sebe opäť vedieť. Pohrozil totiž Poľsku a pobaltským štátom vymazaním z mapy sveta. O všetkom vraj rozhodne ruský prezident Vladimír Putin.

Predurčení k záhube

Žirinovský je známym extrémistom s mimoriadne vyhraneným názorom na Západ. A to aj na Rusa, tvrdia jeho kritici. Tentoraz zaujal mimoriadne tvrdým vyhlásením, ktoré bolo adresované geografickým susedom.

„Pobaltské štáty a Poľsko sú predurčené k záhube. Budú vymazané. Nič tam nezostane. Predstavitelia týchto trpazličích štátov by si mali uvedomiť, kým sú,“ povedal v rozhovore pre ruskú spravodajskú stanicu Rossija 24.

Všemocný Putin

Ostré slová prišli v súvislosti s krízou na Ukrajine. Poľsko si v reakcii predvolalo ruského veľvyslanca vo Varšave.

Žirinovský sa nepriamo vyhrážal aj ďalším európskym krajinám, ktoré si podľa neho neuvedomujú, že nie sú tak ďaleko od Ruska. Minimálne v porovnaní s USA, ktoré poslúchajú. „Nemôžeme dopustiť, aby lietadlá a strely namierené proti nám štartovali z ich územia. Musíme ich zničiť ešte 30 minút pred štartom,“ dodal.

Viac..  Summit EÚ je zameraný na Ukrajinu, obranu, ale aj na Blízky východ a farmárov

NATO, Európska únia aj Barack Obama sú podľa ruského politika úplne zbytoční. Skutočnú moc nad osudom Ukrajiny, Poľska či pobaltia má v rukách prezident Vladimír Putin. „Otázky vojny a mieru vyrieši jediný človek,“ podotkol.

Žirinovský nie je bezvýznamným politikom. Je podpredsedom dolnej snemovne ruského parlamentu, preto netreba brať jeho slová na ľahkú váhu, odkazujú dotknuté krajiny.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putinova vojna urýchlila zelenú transformáciu Únie

Ruský vodca Vladimir Putin svojou vojnou na Ukrajine nevedomky urýchlil zelenú transformáciu Európskej únie (EÚ), …

Consent choices