Dobrá správa! Ebola sa v Európe nepotvrdila

ebola
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Španielsko, Rakúsko aj Nemecko v utorok ohlásili podozrenie na ebolu. Ochorenie sa doposiaľ v žiadnom z prípadov nepotvrdilo.

Podozrenie na nákazu ebolou mali v Španielsku. Zdravotníci v baskickej metropole Bilbao uvalili karanténu na muža, ktorý sa nedávno vrátil z pracovnej cesty zo Sierra Leone. Muž údajne trpí maláriou.

Dva možné prípady ohlásilo aj Rakúsko. V izolácii boli od pondelka pre podozrenie na ebolu dvaja muži, ktorí pricestovali z Nigérie. Viedeň ale v utorok večer podozrenie odvolala, keďže krvné testy ebolu nepotvrdili.

Rovnako sa podozrenie na zákernú krvácajúcu horúčku nepotvrdilo ani v prípade trinásťročného Guinejčana, ktorého v nedeľu izolovali belgickí lekári v Ostende. Podľa testov má chlapec maláriu.

V prípade Afričanky v Nemecku, pre ktorú v Berlíne izolovali až šesťsto ľudí, vyšetrenia ebolu nepotvrdili. Nemeckí lekári definitívne potvrdili, že ide o maláriu.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Ebola je vírusové ochorenie spôsobujúce vysokú horúčku. Nie je proti nemu zatiaľ žiaden schválený liek ani vakcína, takže úmrtnosť je vysoká. Epidémia postihla západoafrické štáty Libériu, Sierra Leone a Nigérie, kde si choroba vyžiadala už 1229 obetí. Celkovo je podľa svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazených až 2200 ľudí v štyroch krajinách.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin: Rusko nemá s európskou spoločnosťou žiadny konflikt

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol v piatok v príhovore na kultúrnom fóre v Petrohrade, že …

Consent choices