Ukrajina stále nepotvrdila, či ide o Slováka Roháča

vazen
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Slovenská diplomacia stále nevie, či zadržaný povstalec na Ukrajine, je alebo nie je Slovák. Aj keď s najväčšou pravdepodobnosťou naozaj ide o muža, ktorého fotografia sa objavila v mnohých médiách. Vyzerá to tak, že Miroslav Roháč ostane v najbližších mesiacoch v Ukrajinskom väzení a bude súdený za terorizmus. Trestné stíhanie mu však hrozí aj na Slovensku.

V kauze je od začiatku veľmi veľa nejasností. Hovorí sa o tom, že Miroslav Roháč by mal byť muž, ktorý je doma v Banskej Bystrici a vyzeralo to ta, že jeho doklady boli zneužité.

Na druhý deň sa ukázalo, že Roháč je naozaj muž, ktorý by mal byť v súčasnosti zadržaný ukrajinskými zložkami a umiestnený v tamojšom väzení.

Rozhovor s bratom

Nikto ale nemá stopercentnú istotu, že to tak je. Ani Roháčova rodina ani slovenské ministerstvo vnútra. Aj brat Miroslava Roháča, s ktorým sa rozprávala reportérka Katarína Juríčková povedal, že je presvedčený, že je to jeho brat.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Na Ukrajine vládne obrovský chaos. Slovenská diplomacia už tretí deň čaká na relevantnú odpoveď, čo to je naozaj zadržaný muž.

Slováci bojovníci

Televízia JOJ disponuje aj takými informáciami, že zadržaný Roháč nie je jediným Slovákom, bojujúcim na strane ruských separatistov. Údajne ich je tam niekoľko. Má ísť o zbehov (vojakov, ktorí zutekali zo službu vo Francúzskej cudzineckej légie) bojujúcich ako stroje za veľké peniaze, alebo presvedčených fanatikov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices