Ministerstvo zahraničných vecí neodporúča cestovať na východ Ukrajiny

ministerstvo
Ministerstvo zahraničných vecí SR. PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR odporúča slovenským občanom zrušiť alebo odložiť cestu do Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, kde prebieha operácia ukrajinských ozbrojených síl.

O výstrahe druhého stupňa informoval rezort diplomacie. Ministerstvo zároveň vyzýva občanov, ktorí sa v týchto oblastiach nachádzajú, aby ich okamžite opustili. Ak tak občania nemôžu urobiť, rezort im odporúča nezapájať sa do protestných akcií, vyhýbať sa miestam, kde sa zhromažďuje veľký počet ľudí a miestam, kde sa bojuje.

Ministerstvo odporúča „zvážiť nevyhnutnosť alebo odložiť cestu aj do ďalších oblastí na východe a juhu Ukrajiny, na územie Autonómnej republiky Krym a mesta Sevastopoľ“.

Rezort upozorňuje, že ukrajinská strana povoľuje prejazd cudzincov medzi okupovaným územím Krymu a teritóriom Ukrajiny iba so špeciálnym povolením cez kontrolné priechody osobitne zriadené na tento účel. Vzhľadom na hrozbu nepokojov, prípadných ozbrojených útokov a nárastu kriminality odporúča ministerstvo zahraničia slovenským občanom zvážiť nutnosť cestovania aj do ostatných oblastí Ukrajiny.

Viac..  Komisia navrhuje začať prístupové rokovania EÚ s Bosnou a Hercegovinou

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices