Belgický Ford prepúšťal. Európska komisia poskytne peniaze pre prepustených

ford
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Európska komisia navrhla pomoc belgickému Fordu z prostriedkov Európskeho globalizačného fondu. Financie vo výške 570 945 eur sú určené na nájdenie nového zamestnania pre 479 pracovníkov, ktorí boli prepustení z pobočky firmy v Genku. Návrh putuje do Európskeho parlamentu a Rade ministrov na schválenie.

László Andor, komisár pre zamestnanosť, sociálne záležitosti a začlenenie povedal: „Výroba automobilov v Európe v období krízy výrazne klesla, najmä kvôli poklesu dopytu. Pre mnoho pracovníkov v tomto odvetví to znamenalo stratu zamestnania. Pomoc v hodnote 570 945 eur pomôže prepusteným pracovníkom získať nové zručnosti a prispôsobiť sa prechodu na nové pracovisko.“

Ford Genk bol najväčším zamestnávateľom v provincii Limburg, čo predstavovalo asi 1,7 % celkového počtu zamestnaných osôb. Provincia Limburg sa ale vyznačuje vysokou mierou nezamestnanosti, nižšou úrovňou kvalifikácie a úrovne zručností.

Viac..  Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Vo všeobecnosti sa podniky v tejto oblasti považujú za menej produktívne či inovatívne. Európsky globalizačný fond je však pripravený poskytnúť ďalšie finančné zdroje v prípade, že sa prepúšťanie bude opakovať. 

O vik

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices