mikolášik
Miroslav Mikolášik, europoslanec. PHOTO: archív MM

Europoslanec Mikolášik sa stal podpredsedom stálej delegácie EUROLAT

mikolášik
Miroslav Mikolášik, europoslanec. PHOTO: archív MM

Brusel, 4. september 2014 – Slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) sa dnes stal podpredsedom stálej delegácie pri parlamentnom zhromaždení EÚ a krajín Latinskej Ameriky (EUROLAT). Rozhodli o tom členovia delegácie na jej ustanovujúcom zasadnutí. 

Mikolášik sa stal podpredsedom 150 člennej delegácie, ktorú tvorí 75 poslancov Európskeho parlamentu (EP) a 75 zástupcov regionálnych parlamentov Latinskej Ameriky vrátane Parlatina (latinskoamerického parlamentu), Parlandina (andského parlamentu), Parlacenu (stredoamerického parlamentu), Parlasuru (parlamentu združenia Mercosur) a národných kongresov Čile a Mexika.

Mnohé krajiny Latinskej Ameriky predstavujú veľké hospodárske príležitosti pre podniky na európskom vnútornom trhu a zároveň sú schopné produkovať dodávky energie. To sa v súčasnej geopolitickej situácii ukazuje ako čoraz naliehavejšia požiadavka na medzinárodnú spoluprácu, keďže EÚ je nútená diverzifikovať svoje energetické zdroje. Svoje diplomatické úsilie tak v nasledujúcich rokoch zameriam na jednu z absolútne kľúčových oblastí, ktoré musí EP aktívne presadzovať, vyhlásil Mikolášik. Spoluprácu s latinsko-americkými krajinami vníma ako potrebnú aj preto, že s Latinskou Amerikou sme si blízki jazykovo, kultúrne a zdieľame spoločné hodnoty”.

Viac..  EÚ a Nórsko sa dohodli na partnerstve v oblasti surovín a batérií

Miroslav Mikolášik je jedným z trinástich slovenských europoslancov, už štyrikrát bol hlavným spravodajcom Európskeho parlamentu, pôsobí v ňom od roku 2004.

O red

Odporúčame pozrieť

mikolášik

Europoslanec Mikolášik o slovenských kolegoch: v otázkach o Slovensku sa vieme zjednotiť

Miroslav Mikolášik z KDH a frakcie európskych ľudovcov pokračuje vo svojich poslaneckých záležitostiach. Sú nimi ľudské …

Consent choices