Oddnes zasadá Európsky parlament! Vo videu sa dozviete, čo bude riešiť

Európsky parlament
Európsky parlament, Štrasburg. PHOTO: Flickr.

Asociačná dohode medzi EÚ a Ukrajinou: Rozprava a finálne hlasovanie

Poslanci budú v utorok ráno diskutovať o najnovšom vývoji na Ukrajine a napoludnie hlasovať o asociačnej dohode, ktorej súčasťou je postupná liberalizácia obchodu medzi EÚ a Ukrajinou.

Európska iniciatíva pre mládež: Dosiahnutý pokrok v členských štátoch

Poslanci budú v stredu ráno diskutovať so zástupcami Rady a Komisie o pokroku členských štátov pri zavádzaní Európskej iniciatívy pre mládež do praxe.

Ruské potravinové embargo: Opatrenia na podporu európskych farmárov  

Poslanci budú v pondelok popoludní diskutovať s komisárom Dacianom Cioloşom o ďalších opatreniach zameraných na zmiernenie dopadov ruského potravinového embarga na farmárov v EÚ a zabránenie trhovým kolapsom. Zákaz dovozu poľnohospodárskych produktov zo strany Ruskej federácie, ktorý je v platnosti od 7. augusta, zasiahol okrem iného európskych producentov ovocia a zeleniny, ako aj mliečnych a mäsových výrobkov..

Epidémia eboly: Zintenzívnenie pomoci zo strany EÚ

Reakcia EÚ na rýchlo sa šíriacu epidémiu eboly v západnej Afrike (Guinea, Libéria, Nigéria, Senegal a Sierra Leone) bude v stredu predmetom diskusie poslancov so zástupcami Rady a Komisie. O uznesení bude Parlament hlasovať vo štvrtok.

Reakcia EÚ na krízy v Iraku, Sýrii, Líbyi a v Gaze

Viac..  M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

Poslanci budú v stredu popoludní diskutovať o reakcii EÚ na súčasné bezpečnostné a humanitárne krízy v Iraku, Sýrii, Líbyi a v Gaze. Vo štvrtok prijme Parlament uznesenie k situácii v Iraku a v Sýrii a ďalšie dve samostatné uznesenia ku Gaze a k Líbyi.

Pozícia Rady k rozpočtu EÚ na rok 2015

Talianske predsedníctvo poslancom v utorok predstaví stanovisko členských štátov k návrhu rozpočtu EÚ na rok 2015. Rada presadzuje 145,08 miliárd eur na strane záväzkov a 140,00 miliárd eur na strane platieb, čo predstavuje zoštíhlenie rozpočtu na nové projekty o 522 miliónov eur a škrty v oblasti platieb za už poskytnuté služby v objeme 2,1 miliardy eur.

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O red

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices