Mapa Ukrajiny v Európe
Mapa Európy. PHOTO: Google.

Ukrajina federáciou? V Bruseli tvrdé pre aj proti!

mapa Ukrajiny
PHOTO: Google.

Ukrajina je v kríze a v kolotoči vzájomného obviňovania: „Môže byť Ukrajina federáciou?“ Do pravidelných diskusií bruselských médií prispievajú svojimi názormi aj „bežní“ europoslanci. Boris Zala zo Slovenska a Yana Toom z Estónska však pochádzajú z krajín, ktoré s Ukrajinou a Ruskom priamo susedia. Obidvaja sú demokrati, avšak Zala je socialista a Toom je liberálka. Aké názorové rozdiely prezentujú?

Do diskusie prispievajú aj ukrajinský veľvyslanec osobitného určenia Alexander Šerba a Alexander Klimov, poslanec vyššej komory ruského parlamentu -Rady federácie- za stranu Zjednotené Rusko, ktorá sympatizuje s Putinom. Ten stále rázne odmieta prítomnosť ruských vojakov na území Ukrajiny a Klimov potvrdzuje: „To nie sú naši vojaci, to nie sú naši služobníci! Aj my chceme urobiť viac, veď je to pri našich hraniciach.“

Vyriešila by sporné vzťahy Ukrajincov a proruských separatistov forma spoločenského usporiadanie viacerých autonómnych republík, teda federácia? Aj to je jedna z otázok pre všetkých zúčastnených.

Viac..  Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

plynovod

Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

Ukrajina vylúčila akékoľvek dohody, ktoré by umožnili ďalší transport ruského zemného plynu cez krajinu do …

Consent choices