V Donecku sa stále ozýva paľba, boje hlási aj Luhanská oblasť

ukrajina
PHOTO: Ilustračné Flickr.

BRATISLAVA – Boje v najväčšom východoukrajinskom meste Doneck neutíchli ani v noci na utorok a napriek už 25 dní trvajúcom prímeriu skôr silnejú. Podľa ukrajinských novinárov je situácia v meste napätá, zvuky delostreleckých granátov a mín sa ozývajú prakticky zo všetkých štvrtí.

Donecká radnica v utorok oznámila, že boje sa odohrávajú najmä na severnom a východnom okraji mesta. Priamy zásah údajne dostal jeden z obytných domov, o obetiach ale zatiaľ nie sú žiadne informácie. Za rekordné označujú počet domácností, ktoré boli v dôsledku bojov odpojené od dodávok plynu.

Protitankové delá

Doprava a komunálne služby sa navzdory prakticky trvalým prestrelkám snažia zachovať normálny pracovný režim.

Povstalecká tlačová agentúra Novorossija oznámila, že povstalci v bojoch o donecké letisko prvýkrát použili nové protitankové delá. V bojoch o areál letiska, ktoré už trvajú mnoho týždňov, sa v noci údajne separatistom podarilo obsadiť dva objekty. Armáda bojové úspechy povstalcov popiera.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Ostreľujú civilné objekty

V Luhanskej oblasti sa podľa spravodajského serveru Cenzor bojuje v okolí miest Slovjanoserbsk a Popasna, ktoré ležia západne od Luhanska.

Separatisti tam údajne z raketometov Grad ostreľujú civilné objekty vrátane škôl.Povstalci sa pokúsili dobyť niekoľko obranných postov Národnej gardy s použitím tankov a raketometov, ich útoky boli ale odrazené.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

vojak

Hliadka EÚ sa ocitla pod paľbou azerbajdžanskej armády, tvrdí Arménsko

Arménsko v utorok obvinilo azerbajdžanskú armádu zo spustenia paľby na hliadku EÚ, ktorá monitoruje situáciu …

Consent choices