Vypočúvanie komisárov: Mimica a Oettinger to už majú za sebou

Günter Oettinger. PHOTO: Flickr.
Günter Oettinger. PHOTO: Flickr.

V Európskom parlamente nastupujú nominovaní komisári na dôrazné preskúšanie z nových poverení.

Günter Oettinger, zameraný na digitálnu ekonomiku a spoločnosť povedal: „Potrebujeme jednotný európsky digitálny trh. Stále máme 28 príliš rozčlenených digitálnych svetov.“ Viacerí si však myslia, že prechod od energie k digitálu k ničomu dobrému nepovedie.

Rovnako sa rozoberá otázka voľného prístupu na internet. Podľa Oettingera je potrebné zabezpečiť rovnaký prístup na internet pre všetkých. Hovoril o kľúčovej úlohe start-upov a MSP v digitálnej revolúcii a o internete ako o nenahraditeľnom nástroji kultúry.
„Vzhľadom na to, že všetky naše železničné siete a továrne sú automatizované a digitálne riadené, akýkoľvek útok na naše dátové systémy by mohol mať vážnejšie dôsledky než bombový či iný útok,“ povedal Oettinger. Predseda výboru vyhlásil po skončení, že je veľmi spokojný.

Neven Mimica, bývalý zástupca chorvátskeho premiéra povedal: „Keď sa zrútia krehké štáty a keď sa v Afrike rozširuje terorizmus, je to priama hrozba pre Európu. Keď stúpa obchodovanie a zlepšuje sa podnikateľské prostredie, je to pre Európu príležitosť.“

Budúci rok je Európskym rokom rozvoja. V tom období tiež končia miléniové rozvojové ciele OSN, ktoré treba nahradiť. Dvoch nádejných komisárov teraz čaká hlasovanie v Parlamente. Ich budúcich kolegov čaká vypočutie.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

Viac sa dozviete v priloženom videu: 

O vik

Odporúčame pozrieť

wiezik

Michal Wiezik o vypočúvaní komisárov: Kandidátov som sa pýtal, či budú mať silu a voľu riešiť životné prostredie

Videoblogy europoslancov, poslancov a analytikov nájdete TU ? http://bit.ly/video_blogy Zdieľaj článok na Facebooku Zadajte Váš …

Consent choices