štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/dub.

Ivan Štefanec: Lepšia regulácia v Európskej únii na obzore

štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/dub.

V utorok sa uskutočnilo vypočúvanie Fransa Timmermansa. Mal by sa stať prvým podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za lepšie riadenie, inštitucionálne vzťahy a právny štát.

V rámci jeho portfólia bude koordinovať prácu Komisie v jemu pridelených oblastiach a úzko spolupracovať s ostatnými komisármi. Konkrétne s Věrou Jourovou, kandidátkou na komisárku pre spravodlivosť, spotrebiteľskú politiku a rovnosť pohlaví a Dimitrisom Avramopoulosom, kandidátom na komisára pre migráciu a vnútorné veci.

Ivana Štefanca teší, že budúca Komisia pod vedením Jeana-Clauda Junckera bude uprednostňovať zásady subsidiarity a proporcionality. Frans Timmermans musí zabezpečiť, transparentnosť, zníženie nadmernej byrokracie na európskej, ako aj na národnej úrovni, revidovanie právnych predpisov z minulých období a dosiahnutie lepšieho riadenia.“

Timmermansovou úlohou bude zabezpečiť, aby Komisia pripravovala Parlamentu a Rade kvalitné legislatívne návrhy, a tým prispela k vytvoreniu nových pracovných miest a hospodárskemu rastu. Tak sa zvýši dôležitosť jeho portfólia.

Viac..  Ivan Štefanec: Tony potravín a textílií končia ako odpad zbytočne

 Frans Timmermans preukázal počas svojho vypočúvania v Parlamente, že je tým správnym kandidátom na prvého podpredsedu a jeho portfólio zodpovedá jeho skúsenostiam a kompetenciám“, dodal Ivan Štefanec.

O ram

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices