štefanec
PHOTO: redakcia/Most-Híd.

Deň stretnutí: Bugár s Josephom Daulom, Štefanec so šéfom mládeže ľudovcov

štefanec
PHOTO: redakcia/Most-Híd.

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) sa na pôde Európskeho parlamentu stretol s predsedom Mládeže EPP (Youth of European People´s Party) Konstantinom Kyranakisom. Spoločne prediskutovali témy spojené s mladými ľuďmi. Medzi spoločné priority patrí tvorba pracovných miest, podpora malých a stredných podnikov, start-upov a s tým spojený hospodársky rast a rast životnej úrovne.

Predseda YEPP Konstantinos Kyranakis spolu s generálnym sekretárom pri prvotných krokoch vytvárania iniciatívy vyhlásili, že EPP vytvára najväčšiu alianciu pre tvorbu práce v Európe, spojením síl poslancov EP,  národných parlamentov, ministrov práce, financií a školstva, straníckymi lídrami, akademikmi, think-tankmi, podnikateľmi a mládežníckymi organizáciami. Chce pomôcť až 6 miliónom mladých ľudí bez práce. Na stretnutí Kyranakis poznamenal, že sú „odhodlaní pokračovať pokiaľ  reformy v prospech tvorby pracovných miest nebudú schválené národnými parlamentmi. Odhodlané úsilie neskončí pokiaľ  európska mládež bez práce neuvidí výsledky a budeme stáť proti všetkým populistom, ktorí sľubujú pracovné miesta na základe zlyhávajúcich istôt.“ 

Štefanec uviedol, že mu je potešením aj na Európskej úrovni spolupracovať s mladými a šikovnými ľuďmi, ktorí sú ochotní pomáhať na neľahkej ceste presadzovania správnych rozhodnutí. „Ako som už niekoľkokrát zdôraznil, chcem podporovať mladých ľudí a najmä tých, ktorí za sebou nechávajú viditeľnú prácu,“ uzavrel Štefanec.

S YEPP Štefanec spolupracoval už v minulosti. Na Slovensku v októbri 2013 spoločne predstavili trojkrokový plán YEPP na vznik pracovných miest pre mladých. Plán obsahuje znižovanie daní pre firmy zamestnávajúce mladých ľudí, znižovanie byrokracie a zakladanie start-upových centier.

YEPP je najväčšia politická mládežnícka organizácia v Európe, spájajúca 59 stredo-pravých mládežníckych politických organizácií z 39 krajín Európy. Predstavuje teda silný hlas stredo-pravej mládeže naprieč celou Európou.

Béla Bugár sa stretol s predsedom Európskej ľudovej strany Josephom Daulom

Aktuálna politická situácia na Slovensku či nadchádzajúce komunálne voľby boli témami, o ktorých hovorili dnes na spoločnom stretnutí predseda strany Most-Híd Béla Bugár, predseda Európskej ľudovej strany (EPP) Joseph Daul a generálny sekretár EPP Antonio López-Istúriz White.

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

Bilaterálne stretnutie šéfa a sekretára najsilnejšej politickej frakcie v Európskom parlamente s predsedom strany Most-Híd, ktorá je jednou z najstabilnejších pravicových strán NR SR, sa uskutočnilo v Bratislave.

Béla Bugár, Joseph Daul a  Antonio López-Istúriz White sa stretli počas konferencie Economic  Ideas Forum v historickej budove Národnej rady SR. 

Na konferencii, ktorú zorganizovalo bruselské Wilfred Martens Centrum pre európske štúdiá, Béla Bugár okrem iného predsedu EPP oboznámil so smerovaním strany Most-Híd, ktorá sa na svojom Sneme v septembri zmenila na občiansku stranu. „Pána Daula som informoval aj o tom, že strana Most-Híd predstavila dokument Občianska Vízia 2016, ktorého ambíciou je prísť s riešeniami na témy, ktoré sú kľúčové pre občanov Slovenska,“ povedal po stretnutí Béla Bugár.

Ako predseda strany Most-Híd ďalej uviedol, kľúčové politické osobnosti Európy sa zaujímali aj o aktuálnu politickú situáciu na Slovensku, vrátane situácie na pravicovej scéne, na stretnutí sa hovorilo  aj o zložitej situácii na Ukrajine, či o dôležitosti nadchádzajúcich komunálnych volieb u nás. „Predsedovi EPP som priblížil aj ciele strany Most-Híd, ktorá ako jediná v slovenskom parlamente zastupuje aj záujmy menšín,“ dodal Béla Bugár.

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices