Putin prišiel neskoro, zmeškal Angelu Merkel i Berlusconiho

putin
Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.

MILÁNO – Ruský prezident Vladimir Putin prišiel na slávnostnú večeru v Miláne neskoro. Dostavil sa až počas prípitku predsedu Európskej rady pred svetovými lídrami. Nemecká kancelárka Angela Merkel, s ktorou sa mal Putin stretnúť, tak musela pár hodín počkať.

Ruský prezident Vladimir Putin začal svoju účasť na dvojdňovom summite európskych a ázijských lídrov (ASEM) v talianskom Miláne neskorým príchodom a zmeškaním stretnutia s nemeckou kancelárkou Angelou Merkel.

Putin sa totiž zdržal v Srbsku, kde na jeho počesť usporiadali veľkolepý program. Prezident navyše narušil oficiálny program, keď na následnú slávnostnú večeru s viac ako päťdesiatkou prítomných lídrov prišiel až v momente, keď stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy prednášal slávnostný prípitok.

Neželaný Putin

Stretnutie s Merkel sa nakoniec konalo po večeri a teda so štvorhodinovým posunom. Okrem nej však ruský líder nechal čakať aj svojho dávneho priateľa, odsúdeného talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho. Rodák z Milána si kvôli nemu od súdu dokonca vymohol súdne povolenie na strávenie noci mimo domáceho väzenia.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

Milánsky summit je pritom pre Putina príležitosťou sa po dlhých mesiacoch stretnúť s lídrami západných krajín, ktoré ho pre dianie na Ukrajine považujú za neželanú osobu. Podľa očakávania sa v piatok stretne aj so svojím ukrajinským náprotivkom Petrom Porošenkom.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices