Jyrki Katainen, Jonathan Hill
Jyrki Katainen, Jonathan Hill. Photo: © European Union, 2014

Nádejný eurokomisár Hill bol obvinený z lobingu! Katainenovi vyčítajú zmenu názorov

Jyrki Katainen, Jonathan Hill
Jyrki Katainen, Jonathan Hill. Photo: © European Union, 2014

Jyrki Katainen ako minister financí Fínska presadzoval šetrenie, teraz v EP nabáda k tvorbe investičných stimulov. Na povestnom horúcom kresle pri grilovačke v EP je po prvý krát. Lorda Hilla, nádejného komisára pre finančné záležitosti povolali europoslanci na vypočutie znova.

Katainen ako minister financií bol vo Fínsku najväčším zástancom šetrenia. Teraz ako podpredseda Európskej komisie a eurokomisár bude zodpovedný za hospodárske a menové záležitosti a paradoxne navrhuje najväčšie balíky investičných stimulov. Elisa Ferreira, portugalská europoslankyňa sa pýta prečo.

Jyrki Tapani Katainen (narodený 14. októbra 1971 v Siilinjärvi) bol od roku 2011 do 2014 aj premiér fínskej vlády.

Hill sa teraz, už po druhý krát snažil presvedčiť europoslancov a prezentoval im víziu na rok 2019. Európa sa podľa neho vráti dovtedy k rastu a nezamestnanosť klesne. Nemecký europoslanec zo Strany zelených Sven Giegold ho však prerušil: „Počúvam túto vašu rozprávku…môžete nám ale poskytnúť aspoň niekoľko mien spoločností, za ktoré ste lobovali?“ Nedostatočné odpovede, alebo vyhýbanie sa otázkam boli dôvodom jeho opätovného predvolania.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Jonathan Hopkin Hill, Baron Hill of Oareford, (narodený 24 júla 1960) je britský konzervatívny politik, ktorý slúžil ako vodca Snemovne lordov a kancelár vojvodstva Lancaster (2013 – 14), bývalý politický lobista a PR konzultant, minister vlády v roku 2010.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

Europsky parlament

Európsky parlament pokračuje vo vypočúvaní kandidátov na eurokomisárov

Vo štvrtok 3.októbra budú poslanci pokračovať vo vypočúvaní kandidátov na eurokomisárov. Členovia parlamentu takto preverujú, …

Consent choices