Štefanec bojuje proti zbytočnej legislatíve!

Ivan Štefanec. PHOTO: Flickr.
Ivan Štefanec. PHOTO: Flickr.

Skupina Európskej ľudovej strany, ktorej členom je i náš europoslanec Ivan Štefanec, žiada predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera o vytvorenie nezávislého orgánu, ktorý bude mať na starosti boj proti zbytočnej legislatíve.

Potrebujeme nezávislý orgán, ktorý vypočíta výšku administratívnych nákladov pre každú plánovanú legislatívu EÚ pred tým, ako sa prijme“, povedal Ivan Štefanec. Takýto orgán má poskytovať včasné varovanie pri vytváraní zbytočnej legislatívy v oblasti životného prostredia, malých a stredných podnikov alebo sociálnej legislatívy. Štefanec dodal, že hlavným cieľom tohto návrhu je zabezpečiť, aby sa i nová Komisia zaoberala možným konfliktom právomocí a porušením zásady subsidiarity.

Dnes sa potrebujeme sústrediť na rast a zamestnanosť, kde malé podnikanie zohráva kľúčovú úlohu. Najviac pomôžeme podnikateľom prostredníctvom znižovania administratívnych nákladov a uvoľnením potenciálu ich aktivít. S novou Európskou komisiou máme pri podpore malého podnikania spoločné ciele“, doplnil Štefanec.

Viac..  Rozšírenie a reforma EÚ: Poslanci žiadajú odvážne rozhodnutia

Bude úlohou Fransa Timmermansa, podpredsedu EK za lepšie riadenie, inštitucionálne vzťahy a právny štát, aby začal boj proti byrokracii čo najskôr.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices